Nový iList: rozhovor se členem bankovní rady ČNB a soutěž o lístky na Ples VŠE

24. 11. 2016 | | Studentský život, Zprávy ze školy Erasmus - slider

Lovecká sezóna se blíží ke konci a to znamená jediné – nastal čas na poslední iList v tomto kalendářním roce. Tentokrát jsme se zaměřili na podnikání a start-upy. Naši redaktoři zpovídali zakladatele CrossCafe a zástupkyni z firmy SAP. A těšit se můžete i na rozhovor se členem bankovní rady ČNB o kurzovém závazku nebo na soutěž o lístky na Ples VŠE.

Pokračujeme i s oslavami našich osmnáctin. RedBull nám připravil krátké video k našemu výročí a my pro vás článek o tom, jak se tvoří iList. A že je pořád co dělat a co opravovat a zlepšovat.

Chcete vyhrát lístky na Ples VŠE? Tak si s námi zasoutěžte. Stačí vyplnit Krizovku v našem novém čísle a tajenku nám poslat do 26.11. do 18:00 na e-mail : soutez@ilist.cz

Na ekonomce působil hacker, který několika studentům ukradl jejich hesla. Zřejmě měl ale větší zájem o jejich známky a konverzace než o bankovní konta. V článku jsme shrnuli celou kauzu a přidali několik tipů, jak se proti útočníkům v síti bránit.

Jestli plánujete výjezd do zahraničí, tak jste na správném místě. Ať už chcete vyjet na bakaláři nebo na magistru, připravili jsme pro vás článek o tom, jak při přihlašování postupovat a co vás během výběrového řízení může potkat.

Jaké to je být matkou na Vysoké škole ekonomické? V článku o studentkách-maminkách se dozvíte, jak se dá zvládnout chození na přednášky a zároveň péče o malého nezbedníka. Navštívili jsme i univerzitní školku, kde se denně potkávají děti zaměstnanců a doktorandů.

Pokud si lámete hlavu s tím, jakou vedlejšku si máte zapsat, máme pro vás tip – vlastně hned několik. Od posledního listopadového týdne budeme až do skončení zápisů na vedlejší specializace zveřejňovat rady a moudra těch, kteří už mají nějakou za sebou. A první dva tipy – na logistiku a komerční komunikace – jsme dali i do tištěného čísla.

První přednášky a cvičení začínají na ekonomce nejdříve v 7:30 ráno. Než se ale studenti přiloudají do místností a začnou proudit chodbami, předběhnou je technici. A jak takový jejich den vypadá, zjistíte v našem článku.

hokejový turnaj pražských univerzít

Nezapomněli jsme ani na sportovní fanoušky – od Hokejové bitvy sice uběhl už měsíc, hokejisté ekonomky na ni stále vzpomínají s úsměvem. Trenér Tomáš Hlaváč a obránce Vítězslav Pelc nám sděli své dojmy z postupu do finále a přiznali budoucí recept na Karlovku.

Učení na zkoušky si můžete odlehčit naší ekonomickou pohádkou nebo bulvou. A pokud máte ještě trochu času, mrkněte to našeho kalendáře, abyste věděli, co se kde děje.

Tak nezoufejte, kredity přece budou stačit. Prodáváme od středy 23. listopadu tradičně mezi menzami v Italské budově. Pokud po našich usměvavých redaktorech nebude ani vidu ani slechu, číslo si můžete koupit i v menze, v Antiku ve čtvrtém patře SB nebo v Deštníku. Najdete nás také na Jižním Městě přímo u vchodu do budovy.

Nebaví vás nosit další časopis v tašce nebo jste zarytý ochránce lesů? iList si můžete koupit i na internetu! Nové číslo ke koupi a stažení zde.

Mohlo by tě zajímat: