Nový školní rok plný překvapení

19. 10. 2000 | | Nezařazené

Tak už nám opět začala škola. I letos s vámi bude náš pravidelný měsíčník “Studentský List”. Jistě všichni víte, že se mění délka semestru, jeho začátek i konec. Ovšem vedení VŠE připravilo i řadu novinek, které se týkají studentů a jejich volného času. Hned v říjnu bude odstartována soutěž pod názvem Smithiáda. Úkolem soutěžících je napsat práci na zadané téma.

Tak už nám opět začala škola. I letos s vámi bude náš pravidelný měsíčník “Studentský List”. Jistě všichni víte, že se mění délka semestru, jeho začátek i konec. Ovšem vedení VŠE připravilo i řadu novinek, které se týkají studentů a jejich volného času. Hned v říjnu bude odstartována soutěž pod názvem Smithiáda. Úkolem soutěžících je napsat práci na zadané téma (témata -– Jak jsem (ne)udělal ekonomii, Finance včera,dnes a zítra, Proč si před spaním účtuji?, Když jsem byl malý, chtěl jsem být ekonomem)), ta nejlepší bude oceněna zlatou kreditní poukázkou (tu bude možné použít pouze pro zapsání kurzu Mikroekonomie XIV). Další soutěž je určena pro ekonomy s výrazným výtvarným talentem a jmenuje se “O růžový zápisový list VŠE”. Vvítězem se stane autor nejlepší a nejkrásnější krátkodobé křivky agregátní nabídky.

V srpnu 2000 bylo na rektorátě VŠE zřízeno nové oddělení -– prorektorát pro propagandu. Zatím ještě nevíme, kdo bude této sekci “šéfovat”, ale víme, že první, kdo spadl pod křídla nového aparátu, je redakce Zpravodaje VŠE. Nový aparát byl zřízen za účelem popularizace VŠE v povědomí studentů. Na záčátku každého měsíce proběhne anketa s cílem zjistit, jak si VŠE vede a jak je populární. Podle výsledků pak bude volena další strategie zlepšování image.

Pozadu se svým programem nezůstává ani kultura. V září vznikla odnož již známého klubu Honzy Veselého. Nový filmový spolek VŠEMOVIES bude zaměřen na tvorbu o škole. První film, který bude možno vidět, je psychologické drama z prostředí VŠE nazvané “Bez identifikačky neodejdu”, následovat bude futuristický film o rostoucí nezaměstnanosti žen za pultem nazvaný “Občerstvovací centra útočí”.

Na 2. listopadu tohoto roku je naplánovaný Zahajovací ples VŠE. Jedná se o akci pro studenty druhých a vyšších ročníků. Součástí večera bude i tombola a hlavní cenou má být 300 rezervních kreditů,druhou cenou bude veřejná pochvala od paní rektorky před nastoupeným sborem studentů a učitelů. Připravena je i celá řada dalších velice zajímavých překvapení.

O dalších změnách a plánovaných kulturních akcích vás budeme samozřejmě průběžně informovat. Redakce investigativních reportáží vám přeje úspěšný start do nového roku!

Mohlo by tě zajímat: