Obrazárna ekonomky

1. 5. 2001 | | Nezařazené

Studentsko-zaměstnanecká výtvarná soutěž Obrazárna ekonomky, jejíž „0. semestrník“ právě skončil, proběhla více než úspěšně. Nakonec se jí aktivně zúčastnilo 26 studentů s celkem 51 obrázky či fotkami, což je množství pro mě nečekané. Zaskočilo mě především množství přihlášených v posledních dvou dnech. V této době se totiž počet obrázků zdvojnásobil a na nástěnky se skoro nevešly.

Studentsko-zaměstnanecká výtvarná soutěž Obrazárna ekonomky, jejíž „0. semestrník“ právě skončil, proběhla více než úspěšně. Nakonec se jí aktivně zúčastnilo 26 studentů s celkem 51 obrázky či fotkami, což je množství pro mě nečekané. Zaskočilo mě především množství přihlášených v posledních dvou dnech. V této době se totiž počet obrázků zdvojnásobil a na nástěnky se skoro nevešly. Kdybych něco takového čekal, zajistil bych Obrazárně větší plochu, ale takhle se to už nedalo stihnout.

O vítězích soutěže rozhodlo „všeekonomické“ hlasování. Do připravené

obálky vhodilo svůj hlas 215 osob, z toho 210 studentů. Jejich hlasy rozhodly

o tom, že pěti nominovanými obrázky pro slavnostní vyhlášení jsou:

č. 31 Jehla v kupce sena od Marie Faturové,

č. 16 Bez názvu od Radky Michálkové,

č. 43 Bez názvu od Evy Sabolové,

č. 1 Bez názvu od Jitky Šelířové,

č. 8 Bez názvu od Petry Vávrové

Již v tomto okamžiku je však jasné, že 0. semestrník nebyl poslední. Akce měla tak velký ohlas, že ji už nemohu zastavit, ani kdybych chtěl. Budu se snažit napravit některé nedostatky, které tento semestrník měl. Především jde

o rozdělení soutěže do kategorií, protože je těžké porovnávat obrázky různých žánrů, a o zajištění adekvátní plochy, aby se dílka nemusela tísnit.

Jan Smolík

organizátor soutěže

Mohlo by tě zajímat: