Other Way vydávají druhou desku. Obsahuje i píseň s Petrem Kolářem

30. 1. 2017 | | Studentský život 15843955_1215907151809001_5072526997126405464_o

Skupina Other Way, která je neodmyslitelně spjata s Vysokou školou ekonomickou (VŠE), vydává druhé album. CD s názvem Colours je zpestřeno vícehlasy, pestrými houslovými a kytarovými melodiemi i zpěvem Petra Koláře. Ten také nové album 2. února v music baru Futurum pokřtí.

Kapela Other Way, složena ze dvou pětin ze studentů VŠE, zvládá kromě studia mnohé. O to překvapivější je fakt, že jen něco přes rok po vydání prvního alba Cracore nahrála nové album. „Colours jsme nahrávali několik měsíců a byl to vážně masakr,“ říká Jan Knettig, zpěvák, houslista a současně student Fakulty informatiky a statistiky. „Některé písně jsme v průběhu nahrávání dopisovali, některým předělávali texty,“ dodává. Písničky tedy rozhodně nezůstaly stejné jako ty, se kterými kapela do studia přišla. Však taky nahrávali v profi studiu Seabeast Production a podněty producenta Tondy Smrčky nezůstaly nevyužity.

Díky profesionálnímu studiu tak album získalo i lepší kvalitu zvuku, než mělo první album Other Way. Colours, kterému kapela vybrala název podle různorodosti jednotlivých písniček, obsahuje dvanáct skladeb. Kvantita ale nepřebila kvalitu. „Album Colours je propracované,“ vysvětluje Knettig. „Strávili jsme hodně času nad hudbou, což se projevilo především na bohatých zpěvech, zajímavých vícehlasech. V některých částech máme dokonce sbor či smyčcový orchestr,“ doplňuje. Other Way se nebránili zapojit do hudby ani elektroniku.

Práce na albu nebyla jednoduchá. „Dělal jsem státnice z vedlejšky, Jirka zkoušku z mikra,“ popisuje Jan. „Všichni jsme ale jeli na tři sta procent, takže se nám sen vydat další desku splnil.“ Motivaci na sobě pracovat a zároveň získat sílu ve složitých situacích se skupina snažila dostat i do textů písní na novém albu.

Výjimečnost Colours potvrzuje účast zpěváka Petra Koláře, který se v showbusinessu pohybuje dlouhou dobu. Na CD zpívá s Other Way píseň Fight For Hope, ke které před pár dny vyšel klip postavený na silném osobním příběhu jednoho ze členů kapely.

Kolář bude také kmotrem desky. Křest se uskuteční ve čtvrtek 2. února v music baru Futurum. Od 19:45 jsou na programu koncerty kapel Pilot a GotHigh. Akci završí vystoupení Other Way s Petrem Kolářem. Více informací o křtu zde.

Autor fotky: Radek Holeš

Mohlo by tě zajímat: