Pod Viktorkou

3. 1. 2003 | | Nezařazené

Přes den obyčejnější a večer noblesnější. Taková je restaurace Pod Viktorkou, které budeme věnovat následující recenzi. Vzhledem k zastávce Husinecká má hospoda o třicet metrů méně výhodnou polohu než osvěžovna Sklep, ale i tak je to záviděníhodná pozice. Restaurace se specializuje na nenáročnou italskou kuchyni, v době oběda však dokáže našinci nabídnout fortelná česká jídla, jakými jsou guláš či svíčková.

„Pod Viktorkou“

Seifertova 55

Tel.: 2 225 44 225

Přes den obyčejnější a večer noblesnější. Taková je restaurace Pod Viktorkou, které budeme věnovat následující recenzi. Vzhledem k zastávce Husinecká má hospoda o třicet metrů méně výhodnou polohu než osvěžovna Sklep, ale i tak je to záviděníhodná pozice. Restaurace se specializuje na nenáročnou italskou kuchyni, v době oběda však dokáže našinci nabídnout fortelná česká jídla, jakými jsou guláš či svíčková (proč se všude dělá s brusinkovým terčem?). Snad vzhled nebo pověst naší komise zapříčiňují, že kamkoliv přijdeme, ostatní hosté se po chvíli zvednou a odcházejí. I proto můžeme říct, že hospoda Pod Viktorkou není zakouřená, alespoň ne v naší přítomnosti. Restaurace se svou výzdobou tváří decentně s nádechem noblesnosti, nikoliv však snobsky. Jazzová hudební kulisa vytváří mírně smutnou, ale útulnou atmosféru.

Cenově se restaurace pohybuje nad žižkovským hospodským průměrem, ale na druhé straně jde o osvěžovnu na hlavním žižkovském tahu. Na dálnicích prostě tankujete dráž. Hotovky se pohybují kolem 60 Kč, zato minutky jsou už kolem 120 Kč. Plný počet bodů si tentokrát výjimečně odnesla obsluha. Zřejmě to bylo způsobeno konečnou útratou, která byla na účtence o dvě plzně tenčí.

Na závěr nelze než konstatovat, že restaurace Pod Viktorkou si své specifické místo mezi žižkovskými hospodami určitě najde. Už jen proto, že tu jídelní lístek slibuje salát s ančovičkami – ale nenechte se odradit.

Pivo:

Gambrinus 10  18,-

Plzeň 12  24,-

Poloha 4

Ceny 2

Prostředí 4

Atmosféra 3

Obsluha 5

Kvalita stravy 3,5

Čistota 4

WC 4

Mohlo by tě zajímat: