Pomozte knihovně vyprázdnit regály

15. 6. 2006 | | Zprávy ze školy

Jak jsme již před časem uvedli, od pondělí 19. června do pátku 1. září se budou v žižkovské knihovně vyměňovat okna a bílit stěny. Než se knihovna uzavře, můžete si odnést domů knihy, které jsou jinak k dispozici pouze prezenčně. Výpůjčky, které máte vrátit v době, kdy je knihovna uzavřena, si můžete nechat až do poloviny září.

Od pondělí 19. června do pátku 1. září se budou v žižkovské knihovně vyměňovat okna a bílit stěny. Než se knihovna uzavře, můžete si odnést domů knihy, které jsou jinak k dispozici pouze prezenčně. Výpůjčky, které máte vrátit v době, kdy je knihovna uzavřena, si můžete nechat až do poloviny září.

Knihy ze studoven na léto domů

Než se na celé léto zavřou dveře žižkovské knihovny, dostanete šanci vypůjčit si jinak nevypůjčitelné výtisky ze studovny. Pro tyto výpůjčky knihovna vymezila půl druhé hodiny; knihy ze studoven bude možné zapůjčit v pátek 16. června od 16.00 do 17.30 hodin. Aby bylo po otevření knihovny 4. září ve studovnách z čeho studovat, je datum vrácení knih k prezenčnímu studiu stanoveno právě na tento den. „O prezenční výpůjčky je každoročně velký zájem,“ uvádí vedoucí oddělení služeb Knihovny VŠE – Žižkov Jana Uhlíková a dodává: „Myslím si, že i doba mezi 16.00 a 17.30 je dostačující.“

V informacích zveřejněných knihovou se uvádí, že z knih k prezenčnímu studiu nelze na léto zapůjčit knihy v jediném exempláři, diplomové, bakalářské a disertační práce, materiály OSN a ILO, slovníky, periodika a dokumenty umístěné v příruční knihovně.

Vraťte nám je až v září

Pokud se mezi vašimi výpůjčkami nachází kniha, kterou máte vrátit po 19. červnu, můžete ji s sebou vzít na prázdniny. Počítejte ale s tím, že ji budete muset vrátit mezi 4. a 14. zářím. V pondělí 4. září totiž knihovna plánuje otevřít a na 14. září je stanoveno nejzazší termín vrácení takto posunutých výpůjček.

„Veškeré výpůjčky, u kterých se objevuje datum vrácení mezi 19. červnem a 14. červencem budou po uzavření knihovny převedeny na datum 14. září 2006, změna bude udělána hromadně systémovou správou,“ vysvětluje postup knihovny Uhlíková.

„Knihovna je každý rok otevřena do poloviny července, původně bylo stanoveno do 14. července. Informace o rekonstrukci oken jsme od Technicko-správního oddělení dostali poměrně pozdě a jednání jsou vždy trochu složitější, začaly už tedy nabíhat výpůjčky do doby, kdy bude knihovna již uzavřena,“ vysvětluje Uhlíková, proč dostanou někteří čtenáři od knihovny dárek v podobě dvou měsíců výpůjční doby navíc.

Co s rezervacemi?

Knihovna také nabádá čtenáře, aby si rozmysleli, které rezervace pro ně budou aktuální i po prázdninách. Ostatní rezervace by měli zrušit. „Dosud nevyřízenou rezervaci může čtenář zrušit sám z webu, telefonicky, e-mailem nebo osobně u výpůjčního pultu. Ale vždy to musí udělat čtenář, knihovník nemůže vědět, že o knihu již nemáte zájem,“ dodává Uhlíková.

Knihovna v bílém kabátě

Podle Uhlíkové v žižkovské knihovně žádné zásadní estetické změny nenastanou: „V interiéru knihovny se můžete těšit pouze na nová okna, malovat se bude na bílo. K jiným potřebným úpravám nám bylo sděleno, že nejsou peníze.“

Aktuální informace o provozu Knihovny VŠE – Žižkov najdete na http://www.vse.czhttp://ciks.vse.cz.

Mohlo by tě zajímat: