Přehled akcí: darování krvetvorných buněk, cestovatelské besedy a statistika

2. 4. 2017 | | Studentský život, Zprávy ze školy unnamed

Ani v osmém týdnu semestru nebude chybět řada zajímavých přednášek, diskuzí a workshopů. Získáte odpovědi na nejednu otázku. Zmatení studenti se tak mohou dozvědět, jak citovat nebo se propagovat na YouTube. Chybět nebudou také akce pro milovníky cestování, statistiky či ty, kteří chtějí udělat dobrý skutek.

Pondělí 3. dubna

Od neděle do 6. dubna probíhá na Fakultě managementu Mezinárodní studentská konference ekonomických univerzit Visegradské čtyřky. Účelem této konference je vytvoření platformy pro krátkodobé mezinárodní výměny studentů mezi zeměmi a porovnání studentských organizací, jejich struktur, aktivit a  financování.

V pondělí se na workshopu xPORTu lze dozvědět Jak klást otázky, abychom se dozvěděli víc. Workshop proběhne od 17:00 v prostorách xPORT Business Accelerator. Na akci je nutné poslat registrační e-mail na adresu lenka.petraskova@vse.cz. Celým workshopem bude provázet Miroslav Princ.

Zažádat si příští semestr o buddyho (zahraničního studenta, pozn.red.), nebo ne? Třeba nerozhodným studentům pomůže infoschůzka Buddy systému, která proběhne v RB 213 od 18:00.

Úterý 4. dubna

Pomoci mohou nejen studenti ekonomky v úterý. Na rektorátu proběhne Den krvetvorných buněk. Kdo je vhodným dárcem, zda odběry bolí se dočtete zde. Do registru se můžete zapsat od 9 do 15 hodin v NB 169. Akce probíhá v rámci majálesového měsíce.

Chystáte-li rozjet kampaň na sociální síti Youtube, pak je pro vás vhodná přednáška od Click it, která proběhne od 19:45 v RB 101. Téma Jak na úspěšnou YouTube kampaň budou přednášet Andrea Hurychová a Ondřej Sláma, kteří jsou jediní dva Google Certified Trainers for Youtube v České republice. Registrovat se můžete zde.

Středa 5. dubna

Odevzdání bakalářských a diplomových prací klepe na dveře a vy stále si nejste jisti v citování? Pak je pro vás vhodný seminář knihovny Jak správně citovat, který proběhne od 14:30 v Klubu knihovny na Žižkově. Po skončení semináře jsou možné individuální konzultace.

Druhá infoschůzka Buddy Systemu proběhne od 18:00  v RB 210.

Od 19:45 proběhne v RB 209 přednáška Andrey Lauren na téma Crowdfunding – investice budoucnosti. Společně s Klubem investorů tak najdete odpověď na otázku, co vlastně stojí za slovem crowdfunding.

Čtvrtek 6. dubna

Nejen statistici jsou zváni na Statistický dýchánek, který proběhne v RB211 od 18:00. Účastníci se zdokonalí ve zpracování dat a v práci v programu R. Tento dýchánek bude probíhat každý čtvrtek ve stejnou dobu až do konce semestru. Registrace probíhají zde.

Přednášku pořádá i Klub cestovatelů. Dobrodruh Filip Mayer bude vyprávět své zážitky z Dubaje, Srí Lanky a Indie od 19.45 v učebně RB 209.

Na čtvrtek si Klub mladých logistiků připravil anglickou přednášku, kterou přednese člen představenstva Škoda Auto Dieter Seemann na téma Procurement within an automotive global player. Tato akce se uskuteční  od 19:45 v posluchárně RB 101. Více informací naleznete zde.

Pokud jste milovníky jižní Francie, navštivte promítání neziskové organizace USE-IT. O své zážitky se s posluchači podělí Lenka Davidová. Prostory centra se otevřou v 18:30. Více informací získáte zde.

Pátek 7. dubna

Evropa: LONG aneb Co čekat od trhů EU na delším horizontu? Tak na tuto otázku odpoví Jan Jedlička, který bude přednášet v rámci Exportních večerů SKOKu.

V pátek od 17:00 a v sobotu od 9:00 proběhnou v malém sále Ústřední knihovny Švýcarské dny. Plán přednášek, promítání, výstavy historických plakátů, ochutnávek, distribuce turistických informačních materiálů naleznete zde.

Mohlo by tě zajímat: