Týdenní přehled akcí: práce bankéře či život na Tchaj-wanu a v Kolumbii

16. 4. 2017 | | Studentský život, Zprávy ze školy Work-and-travel_cb

Nadcházející týden tentokrát začne svátečně a pro mnohé i mimo koloběh všedního dne. Desátý týden výuky pak zpestří akce pořádané na půdě školy, či mimo ni. Široký výběr nabídne přednášky od bankovnictví přes dluhopisy a zvídaví se jejich prostřednictvím podívají až k dalekému Tchaj-wanu.

Úterý 17. dubna

Spolek VŠE Toastmasters jako obvykle na úterní večer přichystali přednášku, která studentům pomůže zlepšit jejich vyjadřovací schopnosti. Tentokrát půjde o Velikonoční speciál. Pokud cítíte, že máte v této oblasti mezery, dostavte se v 19:30 do RB213.

V podvečer od 18:00 se můžete zúčastnit dalšího z exportních večerů, tentokrát na téma „Lasvit na zakázkových a luxusních trzích“ . Přednášku připravilo Centrum asijských studií, ve spolupráci s Centrem evropských studií a Studentským klubem obchodu a konkurenceschopnosti (SKOK). Hostem večera bude Pavel Krajčík, zástupce společnosti Lasvit. Akce se koná v RB 211, předchozí registrace není nutná.

Snili jste o herecké kariéře? Své štěstí zkuste u školního satirického divadelního spolku Comica Economica. Informace o chystaných představeních a členství můžete získat právě v úterní podvečer od 17:00 na Fakultě elektrotechnické (České vysoké učení technické) nebo přímo na mailu stedron@seznam.cz.

United Business Club od 20:00 v RB 101 pořádá akci s názvem „Den D. Autoři podnikatelských plánů, start-upů či projektů, dostanou jedinečnou příležitost své dílo předvést před prestižními investory a získat šanci na reálný úspěch. Přednáška je pro studenty i veřejnost zdarma, je však nutná registrace jak pro soutěžící, tak diváky.

Středa 18. dubna

Ti, co právě píší seminární práci, by rozhodně neměli vynechat další ze seminářů pořádaných Centrem informačních a knihovnických služeb (CIKS), tentokrát s názvem „Kde hledat kvalitní informace pro seminární práce“. Událost začíná ve 14:30 v Klubu knihovny na Žižkově.

Od 12:15 se v Rajské budově můžete těšit na Den bankovní profese, který si pro studenty připravilo Rozvojové a poradenské centrum ve spolupráci s českými bankami – Českou spořitelnou, ČSOB a Komerční bankou. Během tří setkání s odborníky se jednotlivé instituce představí a přiblíží studentům specifika bankéřské profese. Na akci je nutná závazná registrace.

Klubu investorů si pro čtvrteční večer připravili přednášku na téma „Investiční pasti současnosti“, která se zaměřuje na dluhopisy. Praktické rady a zkušenosti předá portfolio manager společnosti Verdi Capital, Jakub Skryja. Přednáška se uskuteční od 19:45 hodin v místnosti RB 209.

Spolek AEGEE Praha chystá infoschůzku o svém projektu Letní univerzity. Zájemci sedozví, jak se přihlásit, jaký je průběh pobytu a co jím mohou získat. Na poslední setkání semestru doražte do RB 204 od 19:45.

Na akci můžete vyrazit i mimo areál ekonomky. Pokud se chcete dozvědět o současné situaci Evropské unie a našeho postavení v ní, vyrazte do Evropského domu na Jungmannově 24. V 18 hodin tam začíná debata na téma „Evropa na křižovatce – která z cest bude ta naše?“, na kterou přijali pozvaní europoslanci Petr Mach a Luděk Niedermayer. Registrace je nutná, akcí provede moderátor DVTV Filip Horký

Čtvrtek 19. dubna

Od 18:00 se v RB 211 se koná další ze Statistických dýchánků, které studentům pomáhají zdokonalit se v práci s programem R pro analýzu dat či nabízí účast na workshopech o praktickém využití statistiky. A co víc, studenti si po absolvování Dýchánků odnesou certifikát, který může být výhodou u budoucích zaměstnavatelů. Registrace je nutná.

I tento čtvrtek se můžete zúčastnit přednášky Centra asijských studií a dozvědět se něco o další asijské zemi, Tchaj-wanu. O své zkušenosti a zážitky se opět podělí redaktor E15 a cestovatel Tomáš Stingl a sinolog a odborný asistent na Katedře angličtiny FMV VŠE, Jakub Otčenášek. Přednáška začíná v 18 hodin v RB 212.

Každý druhý týden nabízí svou přednášku Klub cestovatelů. Ve čtvrtek se můžete těšit na vyprávění Adama Drozda o cestování po Kolumbii. Akce klub pořádá v RB 211 od 19:45. A již tradičně tu platí heslo: Kdo dřív přijde, ten sedí.

Ve čtvrtek je také uzávěrka přihlášek na workshop Leadership Academy, který se uskuteční ve dnech 27. – 28. 4. Absolvováním workshopu si vylepšíte své manažerské dovednosti a získáte certifikát.

Pátek 21. dubna

Tento pátek se konají promoce Fakulty financí a účetnictví, které proběhnou od 9:00 a od 11:00 ve Vencovského aule.

Mohlo by tě zajímat: