Profil: Doc. Ing. Bojka Hamerníková, CSc.

1. 11. 2005 | | Nezařazené

Doc. Ing. Bojka Hamerníková, CSc., se narodila ve městě Kilifarevo, v Bulharsku. Studovala Ekonomickou fakulty VGIK v Moskvě. V osmdesátých letech pracovala na své aspirantuře na Vysoké škole ekonomické, titul docent získala v roce 1995 tamtéž. Na Fakultě financí a účetnictví působí od roku 1990, střídavě na katedrách veřejných financí a veřejné ekonomiky. Děkankou FFÚ je od roku 2000.

Doc. Ing. Bojka Hamerníková, CSc., se narodila ve městě Kilifarevo, v Bulharsku. Studovala Ekonomickou fakulty VGIK v Moskvě. V osmdesátých letech pracovala na své aspirantuře na Vysoké škole ekonomické, titul docent získala v roce 1995 tamtéž. Na Fakultě financí a účetnictví působí od roku 1990, střídavě na katedrách veřejných financí a veřejné ekonomiky. Děkankou FFÚ je od roku 2000. Na svém kontě má články a knihy z oblasti veřejných financí a výdajů nebo ekonomiky a financování veřejného sektoru.

„V Bulharsku je moje jméno Bojka spojené s legendou o statečné vévodkyni a bojovnici proti Turkům, něco jako česká Vlasta nebo Šárka. Samozřejmě existuje i měkčí varianta tohoto jména Bojana. Avšak zatímco Bojana se bojí, Bojka bojuje,“ uvádí na svých webových stránkách webhosting.vse.cz/bojka docentka Hamerníková. Jejím nejtajnějším dětským přáním bylo stát se baletkou. O umělecké dráze dokonce přemýšlela – věnovala se houslím – ale nakonec zvítězila ekonomie. Na vysoké škole ji podle jejích slov také bavila filosofie. Do Česka přišla za manželem, má dvě dospělé děti.. Kdyby si mohla vybrat žila by ve 30. letech minulého století, v Hollywoodu. Z herců má nejraději je Roberta Redforda a v hudbě dává přednost opeře, nejlépe od Verdiho, nebo také Beatles nebo Deep Purple.

Mohlo by tě zajímat: