Prosincový Studentský list v prodeji již zítra!

3. 12. 2006 | | Nezařazené

CO NAJDETE V ZÍTŘEJŠÍM VYDÁNÍ SL? Kromě přívalu zpravodajství, tajfunu komentářů a „pršáku“ informací ze sportu a kultury jsme se v prosinci zaměřili na školní webové stránky – ptali jsme se zejména na chystaný redesign stránek školy, ale i na hodnocení stránek fakult nebo informační systém. Jaké to je studovat na CERGE-EI? A jaká bude povídka obávaného démona školy Jiřího Dobrylovského? Držte se pevně – jedeme v tom s vámi!

Co najdete v zítřejším vydání SL? Kromě přívalu zpravodajství, tajfunu komentářů a „pršáku“ informací ze sportu a kultury jsme se v prosinci zaměřili na školní webové stránky – ptali jsme se zejména na chystaný redesign stránek školy, ale i na hodnocení stránek fakult nebo informační systém. Jaké to je studovat na CERGE-EI? A jaká bude povídka obávaného démona školy Jiřího Dobrylovského? Držte se pevně – jedeme v tom s vámi!

No a teď pár perliček z našeho prosincového „plátku“:

Téma: Webové stránky školy
strana 3
Nové stránky školy jsou na spadnutí. Kam kliknout až se proberete z novoroční kocoviny? Redaktor SL měl možnost vidět preview re-designu a zeptat se na vše podstatné, co se na webu školy po Novém roce změní. Profesionálního webdesignéra jsme se zeptali na hodnocení stránek fakult. Naší pozornosti neunikly ani problémy provázející Semestr. A jak se pohnul kupředu projekt informačního systému?

CERGE-EI: Americký doktorát v Praze
strana 8
Studuje se sice v Praze, ale podle amerických programů a v angličtině. Po dvou letech teorie a matiky dva roky výzkumu vedoucího k disertaci. A po tom všem titul Ph.D. I ti nejlepší studenti si prý musejí „hrábnout“ na samé dno svých intelektuálních možností. Když se rozhodnete po absolvování VŠE studovat na CERGE-EI, na příjemný český styl studia, kdy máte „piánko“ během semestru, a pak se jen biflujete před zkouškami, rychle zapomeňte.

Den v kůži „požární ochránkyně“
strana 4
Jakou práci má paní, jež se stará, abychom měli kudy utíkat, kdyby náhodou začala škola hořet? Můžeme se cítit v bezpečí, nebo se máme bát, že v případě požáru jsou naše šance na únik mizivé, když se v Čechách za požární ochranu prý stydíme. Lepší je praktičnost než krása. Jak se k této věci staví VŠE?

Cestopis: Peking
strana 14
Pohrobci velkého Maa musí dokázat světu, jak mohutný a velkolepý je čínský komunismus. Dnešní Peking ale netvoří jen mohutné dvanáctiproudé bulváry, lemované luxusními hotely, a mrakodrapy bank, v jejichž stínu vypadají i takové obchody jako Rolex, Gucci či Luis Vuitton dosti schlíple. Doslova pár desítek metrů opodál se v temnotě krčí Hutongy – uzoučké uličky, v nichž žijí ti méně šťastní obyvatelé Pekingu.

Jiří Dobrylovský, obávaný pedagog a spisovatel, píše pro Studentský list
strana 16
Jako malý dárek najdete v prosincovém čísle povídku Jiřího Dobrylovského Jediná inteligence. Dobrylovský se tak studentům představuje ne jako přísný učitel mikra, ale jako spisovatel, autor knihy Země a impérium, psané na motivy děl Isaaca Asimova. A samozřejmě se můžete těšit také na již třetí díl detektivní povídky „Ničím si nebyl jist“ z pera redaktora SL Petra Čermáka.

Mohlo by tě zajímat: