Redakce Studentského listu se představuje

13. 9. 2004 | | Nezařazené titulní obrázek

Je nás přes třicet a dohromady si říkáme Studentský list. Část z nás bude se školou i s prací pro Studentský list postupně končit. Několik nováčků právě přišlo. Kdo jsme a jak vypadáme?

Je nás přes třicet a dohromady si říkáme Studentský list. Část z nás bude se školou i s prací pro Studentský list postupně končit. Několik nováčků právě přišlo. Kdo jsme a jak vypadáme?

Bebebebebebetmen a šéfredaktor Milan Duda nám letos udělá pápá a pojede studovat někam k severnímu pólu. Udělejte mu taky pápá, děti. Pápá, brzy se nám vrať, Milane. Co si tu bez tebe počneme, když jsi nás tak dlouho úspěšně vedl?

Než na FAMU odmítli jeho nabídku studovat produkci, zajímal se náš grafik Rudolf Dymák o film. Jeho nejoblíbenější byl večerníček O klukovi z plakátu. Když už sám není známý filmař, alespoň s někým slavným občas napíše rozhovor.

Jana Erbáková je zkušená novinářka. Její kvality ocenil i týdeník Týden a sprostě nám Janu přetáhl. Ještěže si občas najde čas napsat nějaký článek i pro nás. Poslední rok se s Adamem specializovala na turbulentní dění na FNH.

Inzerci měl do konce minulého roku na starost Aleš Fojtík. A je taky náš manažer, že? To je dnes v módě. Nedávno nabídl redakci byt své dívky. Je výborný vypravěč vtipů.

Euroboj 2004

Za ekonomickou rubriku je zodpovědný Jakub Haas. Spolupracuje s námi už delší dobu, ale vidíme ho v redakci zřídka. Přichází seriózně v obleku, a když udělá, co potřebuje, zase mizí.

Pavla Hadrabová je s námi od loňského listopadu a zatím se v naší sektě aklimatizuje. Má strategicky výhodnou pozici na Jižním Městě a může se proto uplatnit jako zvláštní zpravodajka pro tuto oblast.

Jan Holeček, alias vočko, každý měsíc na nástěnkách propaguje nové číslo a na kulturní stránky listu píše o zajímavých knihách. Málokdo tuší, že hovoří plynně švédsky.

Hanka Chmelíková je už tři roky naší kreslířkou, její vtipné obrázky zdobí každé číslo. Je taky výborná kuchařka a pravidelně pořádá tahy na koncerty své oblíbené skupiny Nukleární vokurky.

Euroboj 2004

Praxí ve Studentském listu si chtěla Dana Chytilová zpestřit studium vedlejší specializace Ekonomická žurnalistika. Je to odvážná dívka: kromě toho, že se dala k nám, procestovala Írán, Pákistán a Indii a do roka a do dne se porve se státnicemi Matematických metod v ekonomii.

Náš editor Adam Junek se ve dne vydává za šéfredaktora a v noci se mění ve strašidlo Sladké Mámení. Snídá palačinky v žižkovských hampejzech. Kromě toho ještě stíhá psát pro zahraniční rubriku Hospodářských novin.

Editor David Koubek je jedním z lidí, na kterých náš měsíčník stojí. Doufejme, že s jeho odchodem, v který nikdo nevěří, ale kterým on roky vyhrožuje, Studentský list nepadne. David ve své oddanosti společné věci mimo jiné neváhá opakovaně poskytovat sídlo své babičky na severu Čech k jisté demolici při redakčních výjezdních zasedáních.

Stránku o sportu dává dohromady Radka Kučerová. Sama je sportovní fanatik asi jako náš fotograf Kamil, ale vylomeniny jako on nevyvádí. Je to způsobná dívka. A je pečlivá, články dodává včas a její práci nikdy není co vytknout.

Magda Kujalová pro vás každý měsíc připravovala jeden díl seriálu o fakultách VŠE. Je z Dobrušky jako F. L Věk, ale narozdíl od Jiráskova národního buditele pracuje Magda pro Rakušany.

Martina Laresová je velmi schopná mladá reportérka, která pokukuje po práci editorky Studentského listu. Že by už od začátku nového akademického roku? Budeš nás letos zase opouštět, Davide?

Antik párty 2004
Nezřízená redakční žranice. V popředí se hrdě prsící trojice (zleva) Adam, Zuzka a David.

Podle děkana Schwarze je Martin Pardupa nejznámějším studentem FNH. Kvůli politické funkci a z ní plynoucího střetu zájmů mu neustále hrozí ze Studentského listu vyhazov.

Fotograf Kamil Patrman často ze dveří redakce láká cizí dívky na záchodky ve čtvrtém patře, kdoví co jim tam chce ukazovat. Možná svaly, protože je má zocelené orientačním běháním a jinými sporty. Svoje zkušenosti zúročil, když jeden takový běh připravil pro nás a nechal nás bloudit po lesích na Jablonecku.

Katarína Pauličková je naše nová manažerka. S Tomášem pracuje na seriálu rozhovorů Manželský duel. Moc pěkně jim to jde a sluší jim to spolu. Že by brzy někdo dělal podobný rozhovor s nimi?

Náš fotograf Jan Plíhal je neohrožený cestovatel po jihovýchodní Asii. Byl sám čtyři měsíce za poznáním a chystá se pryč na dalších osm. Své práci rozumí a jeho fotografie, jak můžete sami posoudit, jsou skvělé. Vypadáme na nich lépe než ve skutečnosti.

Antik párty 2004
Anja a Adam si pospolu grilují párečky.

Distribuci Studentského listu do prodejních míst zajišťuje a čajovod z Ruska do kohoutků v Menze Italská spravuje Anja Skubkova. Při občasných návštěvách redakce nás pokaždé znovu okouzlí svým překrásným úsměvem.

Komu se nelíbí talisman Heleny Součkové – růžové prasátko, není dobrý člověk. Kdo se ale zajímá o scénický tanec, čte kvalitní knihy, chodí na kvalitní divadelní přestavení, na kvalitní filmy a mluví španělsky nebo švédsky, bude si s Helenou rozumět.

Na otázku, jaká je její oblíbená hračka, odpověděla Zuzana Šenoltová: „Živý kůň.“ Pohled na svět z koňského hřbetu jí ale nestačí a míří daleko výš. Kdo ví, proč si při tom zpívá vietnamskou hymnu…

Jan Tichý je tvůrce a zvelebitel internetové podoby Studentského listu na adrese https://www.ilist.cz/. Mezi jeho koníčky patří kromě hry na jakýkoliv hudební nástroj od saxofonu po kontrabas také zjišťování, kde se ve škole může zamilovaná dvojice věnovat erotice. Tuto znalost však vzhledem ke svému stavu nemůže užít.

Antik párty 2004
Tomáš a Katarinka, kterak nektarem a ambrózií sebe nacpávají.

Aleš Tůma se v diskuzích na iLISTu horlivě zastává slovenské menšiny, vysmívá se webovým stránkám „under construction“, ale jeho jsou ve stejném stavu. Od začátku roku zajišťuje pro Studentský list inzerci.

Nejlépe informovaný zdroj o všem, co se šustne, je Jitka Vlková. Stará se o naše kulturní vyžití – vodí nás do divadla. Je cílevědomá, průbojná a velmi, velmi upřímná.

Našemu metrosexuálovi Tomáši Zakálovi nestojí jediný vlas křivě a oblečení mu vždy skvěle padne. S Katarínkou píše rozhovory do rubriky Manželský duel a sám obráží hudební kluby a planetária.

Bývalá manažerka redakce Lenka Zralá se vrátila ze studijního pobytu ve Švédsku a o svoje zážitky a postřehy se s vámi dělí v seriálu CEMS krok za krokem.

Nedávno se naše řady významně rozšířily a doufáme, že mladého masa bude přibývat, přestože někteří členové redakce jsou vegetariáni. Mezi nové naděje žurnalistiky patří Kristýna Mazánková, Lenka Marianová, Luboš Werich, Michal Procházka, Michal Šenk, Tereza Česalová, Zuzana Faifrová, Zuzana Tománková, Jiřina KotrbováJakub Tomíšek.

Mohlo by tě zajímat: