Růžová čajovna

2. 9. 2004 | | Nezařazené

Do Růžové čajovny jsme vyrazily na Bílou sobotu odpoledne, a proto nás překvapilo, že byla skoro prázdná. Nejrychlejší spojení z náměstí Winstona Churchilla je tramvají číslo 9 do zastávky Jindřišská. My jsme ale využily poměrně hezkého počasí a prošly se pěšky. Po vstupu do prodejny vážených čajů nás obklopila příjemná vůně. Samotná čajovna je rozdělená do dvou částí.

Růžová 8, Praha 1
http://www.pangea-tea.cz

Do Růžové čajovny jsme vyrazily na Bílou sobotu odpoledne, a proto nás překvapilo, že byla skoro prázdná. Nejrychlejší spojení z náměstí Winstona Churchilla je tramvají číslo 9 do zastávky Jindřišská. My jsme ale využily poměrně hezkého počasí a prošly se pěšky.

Po vstupu do prodejny vážených čajů nás obklopila příjemná vůně. Samotná čajovna je rozdělená do dvou částí. První, menší, s kovovými stoly a židličkami asi pro dvacet lidí se nachází na patře nad prodejnou. Tam také najdete i poměrně čisté toalety. Do té druhé, větší a pohodlnější se schází po schodech. Zvolily jsme druhou variantu a usadily se na lavici a polstrované taburety u zajímavě řešeného stolu z kmene stromu. Obsluha byla příjemná, ale i tak nás rozladilo, že námi vybraný rooibos se skořicí a hřebíčkem neměli. Na druhý pokus jsme tentokrát úspěšně vybraly nápoj podobný čaji – Maté pražené Pampero podávané v tykvi a čajové sušenky. Maté bylo mírně nahořklé, ale v kombinaci se sladkými sušenkami chutnalo výborně. Z nabídky nás ještě zaujala Kambucha – regenerační nápoj s laktobacily.

Výběr čajů je poměrně široký, nechybí ani něco na zub ve slané i sladké podobě. Nečajaři si mohou vybrat z nabídky teplých i studených, nealkoholických i alkoholických nápojů, za zmínku stojí oblíbená medovina.

Příjemnou atmosféru dotváří příjemná hudba spolu se stylovými interiérovými doplňky.

V prostorách čajovny se také několikrát měsíčně pořádají besedy s převážně orientální tématikou, doplněné promítáním diapozitivů nebo videoprojekcí. Konají se vždy od půl sedmé a jejich seznam můžete nalézt na uvedených internetových stránkách.

Příjemnou atmosféru kazil jen fakt, že čajovna byla v podstatě liduprázdná. Pokud vám nevadí, že čajovna nepatří mezi ty, ve kterých se můžete usadit pohodlně bez bot na zem, určitě nebudete zklamáni.

Čínský bílý čaj „Pai MuTan“ – 52 Kč
Maté pražené Pampero – 38 Kč
Kambucha (0,5 l) – 28 Kč
Čajové sušenky (50 g) – 12 Kč

Otevírací doba:
Po–Pá 10–21 hod.
So 11–22 hod.
Ne 11–21 hod.

Mohlo by tě zajímat: