Škola během evakuace rozhlas využila. Slyšet ale nebyl

19. 10. 2017 | | Zprávy ze školy thumb_IMG_5566_1024

Ve středu kolem poledne proběhla na půdě Vysoké školy ekonomické evakuace kvůli podezřelému batohu, který neznámý muž odložil u vstupu do Staré budovy. O vyjádření policie a vedení VŠE jsme psali zde. Otázkou ale zůstávalo, proč škola k oznámení evakuace plně nevyužila varovné prostředky jako rozhlas.

Namísto hlášení totiž budovou procházeli zaměstnanci, kteří studenty a vyučující informovali osobně. „Evakuace celého areálu byla nařízena Policií České republiky, vzhledem k poloze podezřelého předmětu u Staré budovy na rohu Italská a náměstí Winstona Churchilla byl použit evakuační rozhlas ve Staré budově,“ komentuje postup při evakuaci vedoucí Útvaru obrany a ochrany Jaroslav Brousil. „V ostatních částech i vzhledem k probíhajícím akcím byl zvolen mírnější postup pro opuštění areálu. Do příjezdu pyrotechnické služby PČR byl objekt vyklizen,“ dodává.

Podle vyjádření několika studentů však nebylo rozhlas slyšet. „Seděla jsem ve Staré budově a bohužel jsem nic neslyšela. Asi šlo o to, kdo se kde přesně nacházel, těžko říct, na čí straně je chyba,“ říká členka redakce iListu. Podle dalších rozhlas jen několikrát zapípal nebo zapraskal, žádné oznámení však nenásledovalo. O tom, že musí opustit budovu, se většina dozvěděla až od zmíněných zaměstnanců školy.

Foto: Jana Kohoutová

Mohlo by tě zajímat: