Škola pronajala bydlení na Chmelnici

2. 11. 2004 | | Nezařazené titulní obrázek

Správa kolejí VŠE ubytovala 200 studentů v pronajaté ubytovně na Jarově. Koncem ledna se ale možná budou muset stěhovat. Do ubytovny Chmelnice se v pátek 1. října nastěhovali první studenti. Byli to především Slováci přijatí ke studiu nejpozději do akademického roku 2001/2002, včetně těch, kteří loni kolej neměli.

Správa kolejí VŠE ubytovala 200 studentů v pronajaté ubytovně na Jarově. Koncem ledna se ale možná budou muset stěhovat.

Do ubytovny Chmelnice se v pátek 1. října nastěhovali první studenti. Byli to především Slováci přijatí ke studiu nejpozději do akademického roku 2001/2002, včetně těch, kteří loni kolej neměli.

Bílá pětipodlažní budova se žlutě natřeným zábradlím na lodžiích patří společnosti RADSI a stojí v ulici Na Chmelnici, v těsné blízkosti areálu kolejí Jarov. Správa účelových zařízení (SÚZ) si zde pronajala asi 200 míst a podle vyjádření vedení ubytovny slouží studentům dvě patra.

Vedoucí provozního oddělení SÚZ Ivan Matějů uvedl, že smlouva je uzavřena do 31. ledna 2005. Probíhá ale veřejná obchodní soutěž na ubytovací kapacitu, do které se vlastník Chmelnice přihlásil. Nastěhování proběhlo až na konci prvního týdne výuky, protože do 31. září ještě místa pro studenty k dispozici nebyla. „V Praze je problém ubytování za takovou cenu sehnat,“ uvedl pouze Matějů.

Hotel Luna

Chmelnice nabízí buňky s jedním dvoulůžkovým a jedním třílůžkovým pokojem a samostatné třílůžkové a čtyřlůžkové pokoje. Oba druhy bydlení jsou vybaveny vlastním sociálním zařízením a kuchyňkou s vařičem a lednicí. Internet zatím studenti využívat nemohou. Ivan Matějů naznačil, že by školní síť měla být obyvatelům Chmelnice zpřístupněna bezdrátově. Jeho informaci však vedoucí oddělení síťové infrastruktury Výpočetního centra Tomáš Skřivan nepotvrdil. „O technologii připojení objektu a jednotlivých pokojů zatím není rozhodnuto,“ uvedl Skřivan.

Budovu nadále spravuje ubytovna Chmelnice, která zároveň zajišťuje i služby během pobytu studentů. Kolejné se pohybuje se od 1 065 do 1 366 korun podle počtu lůžek na pokoji a hradí se stejně jako v ostatních blocích inkasem z účtu.

Chmelnice

Kromě Chmelnice získala VŠE ještě 180 míst v hotelu Luna v Kobylisích. Na studenty ubytované po odvolání čekají buňky s jedním dvoulůžkovým a třílůžkovým pokojem, které mají vlastní koupelnu a záchod a společné kuchyňky.

Mohlo by tě zajímat: