Standardizace na postupu

5. 3. 2003 | | Zprávy ze školy

Katedra makroekonomie resp. garant kurzu MAE 102 doc. Mojmír Helísek vydává tzv. organizační pokyny pro učitele. Po Standardech výuky je to další ujednocující dokument pro výuku makroekonomie. Studenti si díky nim mohou být jistí rovností podmínek k zápočtu. Kromě povinností vyučujících, co je potřebné si připravit pro přednášky nebo cvičení, obsahuje tento materiál také přesné pokyny týkající se zápočtových testů.

Katedra makroekonomie resp. garant kurzu MAE 102 doc. Mojmír Helísek vydává tzv. organizační pokyny pro učitele. Po Standardech výuky je to další ujednocující dokument pro výuku makroekonomie.

Studenti si díky nim mohou být jistí rovností podmínek k zápočtu. Kromě povinností vyučujících, co je potřebné si připravit pro přednášky nebo cvičení, obsahuje tento materiál také přesné pokyny týkající se zápočtových testů. Z těchto ustanovení vyplývá, že jediným kritériem pro hodnocení testů je správný výsledek. Konečné špatné sečtení jinak správných výsledků – tedy numerická, ne makroekonomická chyba – tak znamená nula bodů.

„Pokud jde o zaokrouhlení například multiplikátoru, nejedná se o špatný výsledek,“ vyvrací fámy o zaokrouhlených výsledcích považovaných za nesprávné doc. Helísek a pokračuje: „Když si vyučující není jistý, může se poradit s kolegy. Navíc každý student má právo se na svůj test přijít podívat a zeptat se, proč má za ten který příklad nulu, a tím se mohou odhalit takovéto přehmaty.“

Ve materiálu je dále stanoveno, že student, který nepsal průběžný test a má svou neúčast řádně omluvenu, nepíše závěrečný test a má celý předmět omluven. To znamená, že není možné psát náhradní průběžný test. Student sice neztratí kredity, ale musí si Makroekonomii I zapsat znovu. K tomuto opatření se doc. Helísek odmítl vyjádřit s odůvodněním, že zmíněný dokument je určen výhradně pro učitele.

Zmíněného ustanovení však někteří studenti zneužívají. „V minulém semestru jsem si díky tomu omluvila celé makro a teď jsem si zapsala vyučujícího z ketu,“ říká studentka Šárka.

Mohlo by tě zajímat: