Stará budova: končíme!

17. 4. 2006 | | Nezařazené

Starou budovu naší alma mater začali v pondělí rozebírat dělníci firmy Demolice, kultivace a brokolice, společnost s rušením neomezeným. „Začali jsme s okny na straně do dvora. Pokračovat budeme střechou, obklady stěn a následně přijdou na řad stěny,“ vysvětluje postup demolice vedoucí prací Bořek Vybouraný.

Starou budovu naší alma mater začali v pondělí rozebírat dělníci firmy Demolice, kultivace a brokolice, společnost s rušením neomezeným. „Začali jsme s okny na straně do dvora. Pokračovat budeme střechou, obklady stěn a následně přijdou na řad stěny,“ vysvětluje postup demolice vedoucí prací Bořek Vybouraný. Podle slov rektorky Burčákové, se použila speciální šetrná technologie, která umožní minimální zásahy do okolí. Cena za demolici Staré budovy je už započítaná do ceny za výstavbu Rajské budovy.

„Fšechna fýuka se pšesouvá do Lajské budovy,“ sděluje vedoucí dislokační komise Milada Dislektická. Podle jejích slov se nevyřeší problém s nedostatkem učeben, na místě zbořeniště však vyroste park. Namísto výukových prostorů tak studenti a zaměstnanci získají místo pro trávení volného času. „Knihovna se přesune na Veleslavín a Točnou, kde jsou v současnosti nevyužité skladové prostory,“ sdělila s nadšením další změny knihovnice Homolková. Jízdu taxíkem do těchto lokací bude studentům hradit v plné výši škola.

Naše redakční kolegyně Peggy je z tohohle kroku rektorátu nadšením úplně odvařená. „Konečně budu mít z redakce výhled na Hlavní nádraží a dálnici D1,“ živě vysvětluje nechápajícím členům redakce.

Mohlo by tě zajímat: