Studenti a zaměstnanci se budou moci očkovat přímo na VŠE

2. 11. 2021 | | Zprávy ze školy očkování vakcína

Cestou z epidemie je očkování, shodují se odborníci, kteří v současné době rychlého nárůstu případů vybízejí všechny, kdo to ještě neudělali, aby se nechali naočkovat. A k apelu se připojila i Vysoká škola ekonomická (VŠE): spojila se s Fakultní nemocnicí Bulovka a ve čtvrtek 4. listopadu tak zájemcům z řad studentů i zaměstnanců nabídne možnost nechat se očkovat přímo v prostorách školy. V pondělí večer o tom e-mailem informovala rektorka VŠE Hana Machková.

Na očkování se není třeba registrovat a dostane se zhruba 200 zájemců, kteří obdrží vakcínu Janssen. Vakcinace začne ve čtvrtek ve 13:00 v Rektorském salonku, který se nachází ve třetím patře Italské budovy, a probíhat má až do 18:00. Pokud však zájem převýší očekávanou kapacitu, může podle rektorky očkování pokračovat i po této době.

Vakcína bude dostupná i těm studentům, kteří nejsou pojištění u českých zdravotních pojišťoven. Budou si však očkování muset zaplatit: cena za vakcínu bude 580 korun a platit bude možné pouze kartou.

Není to poprvé, co VŠE vybízí k očkování. V létě se škola zapojila do národní informační kampaně na podporu očkování „Udělejme tečku“ se slogany „Udělejme tečku za prázdnými učebnami“, „Udělejme tečku za omezováním studentských aktivit“ a „Udělejme tečku za zasíláním diplomů poštou“.

Foto: Unsplash

Mohlo by tě zajímat: