Studenti VŠE obnovili filmový klub

23. 5. 2019 | | Studentský život, Zprávy ze školy spoiler filmový klub

Studenti vedlejší specializace Multimediální komunikace obnovili po roce filmový klub na Vysoké škole ekonomické (VŠE). Pod novým názvem Spoiler – filmový klub začnou pořádat promítání filmů od začátku zimního semestru a chtějí navázat na úspěšnou tradici předchozího filmového klubu.

„Měli jsme pocit, který se nám potvrdil i průzkumem mezi studenty, že na škole chybí kulturní aktivita nebo prostor, který by mohl fungovat jako odpočívárna a místo setkávání,“ říká předsedkyně klubu Alica Rothová. Filmový klub dá podle jejích slov studentům možnost vytvořit komunitu, která bude sice spojená s VŠE, ale bude oddělená od učení a povinností a studenti tak budou moci najít nové přátele, užít si volné chvíle a navíc se třeba dozvědět i něco nového. „Zároveň bychom chtěli studentům poodhalit fungování kulturní organizace a ukázat, že je zde potřeba řešit všechno co patří k běžnému byznysu – od právních a ekonomických záležitostí přes marketing a management až po strategie a kreativitu,“ dodává Rothová. Studenti se zájmem o provozování klubu mají teď možnost se ke spolku přidat. Stačí klubu poslat zprávu přes facebookovou stránku Spoileru.

Filmy zaujmou každého

Klub má v plánu přitáhnout co nejširší obecenstvo, a proto budou promítat kombinaci všech žánrů a typů filmů. Diváci se tak můžou těšit na staré i nové snímky a dokumenty, alternativní či akční filmy. Kromě samotného promítání filmů budou studenti pořádat i diskuze s autory filmů a herci či besedy zaměřené na filmová témata. Prozatím klub komunikuje přes sociální sítě, kde sdílí veškeré informace, do budoucna ale plánuje spustit i webové stránky, kde bude možné najít přehled plánovaných projekcí a dalších akcí.

Dříve fungoval Filmový klub VŠE pod názvem Filmáček. Spolek promítal každý týden novější i starší filmové produkce, které byly někdy doplněny i o diskuzi, a těšil se velké oblíbenosti u diváků. Minulý rok v dubnu ale tento spolek po dvanácti letech ukončil svou činnost. Důvodem zániku byl nedostatečný zájem nových studentů o provozování klubu.

Mohlo by tě zajímat: