Studentská organizace na VŠE

24. 11. 1999 | | Studentský život

Už deset let nemáme “dobrovolnou povinnost” sdružovat se v mládežnických organizacích. Nemusíme upravovat výroční nástěnky, vyrábět mávátka a vyvěšovat vlajky. Nemusíme vůbec nic (téměř) a můžeme všechno (téměř). Studuje nás na VŠE více než deset tisíc. Prý se nám otevírají neomezené možnosti, ale každý jeden z nás jich dokážeme využít jen částečně.

Už deset let nemáme “dobrovolnou povinnost” sdružovat se v mládežnických organizacích. Nemusíme upravovat výroční nástěnky, vyrábět mávátka a vyvěšovat vlajky. Nemusíme vůbec nic (téměř) a můžeme všechno (téměř).

Studuje nás na VŠE více než deset tisíc. Prý se nám otevírají neomezené možnosti, ale každý jeden z nás jich dokážeme využít jen částečně. V současnosti bohužel neexistuje ne VŠE organizace, která by sdružovala studenty a poskytovala jim možnost rozvíjet společně své zájmy. Proto několik studentů iniciuje založení studentské organizace. Zabývala by se organizováním nejrůznějších akcí kulturního, sportovního i vzdělávacího charakteru. Ve formě registrovaného občanského sdružení by jako rovnocenný partner zastupovala studenty na jednání s jinými školami, úřady a dalšími institucemi. Jejím cílem by bylo napomáhat rozvoji sítě kontaktů mezi studenty uvnitř školy i mimo ni, odstranit anonymitu, urychlit a zkvalitnit aklimatizaci nových studentů na škole.

Byli bychom rádi, kdyby se do činnosti této organizace zapojil co nejvyšší počet studentů. Zajímají vás další podrobnosti? Chcete být u zrodu něčeho nového a podílet se na tvorbě detailů? Máte náměty, nápady, návrhy, co všechno by organizace mohla dělat? Obraťte se na Tomáše Vítka (xvitt03@vse.cz), Vítka Šoupala (xsouv02@vse.cz) nebo Jardu Struhalu (xstrj05@vse.cz).

Každý jsme individualita, ale teprve spolupráce s ostatními nás může vynést vzhůru.

Mohlo by tě zajímat: