Novou studentskou tajemnicí bude JUDr. Zbyněk Valenta

17. 5. 2002 | | Nezařazené

Bulvě se jako jediné podařilo exkluzivně zjistit, že novou studentskou tajemnicí po Zuzaně Kalové bude JUDr. Zbyněk Valenta z katedry práva. Důvodem je podle kuloárních zdrojů Zbyňkova snaha vyrovnat se v popularitě svému slavnějšímu bratrovi Alešovi.

Bulvě se jako jediné podařilo exkluzivně zjistit, že novou studentskou tajemnicí po Zuzaně Kalové bude JUDr. Zbyněk Valenta z katedry práva.

Důvodem je podle kuloárních zdrojů Zbyňkova snaha vyrovnat se v popularitě svému slavnějšímu bratrovi Alešovi: „On dělá vruty na sněhu, já je budu dělat na rektorátu,“ svěřil se Bulvě Zbyněk Valenta.

Nevraživost mezi oběma bratry je všeobecně známá. Podle jejich matky Zdeny Valentové, rozené Vrutové, v dětství Zbyněk často mlátil Aleše do hlavy. Ten díky tomu skončil pouze s výučním listem obráběče, zatímco Zbyněk se stal doktorem práv a myslel si, že má vyhráno. Aleš se ale rozhodl, že si na něj nebude nikdo vyskakovat. Začal si tedy vyskakovat on – na lyžích.

Jeho rychle nabytá popularita Zbyňka podle jeho kolegů z katedry práva velmi trápila. JUDr. Češková k tomu říká: „Na přednáškách se nedokázal soustředit a studentům místo probírané látky plakal do klína. Všem!!!“

Částečným zadostiučiněním mělo být pro Zbyňka členství ve školním sboru, kde se snažil vyniknout především hlasitým zpěvem při uvítací ceremonii Güntera Verheugena. Ten si Valentova výrazného projevu ale vůbec nevšiml a Zbyněk upadl opět do hlubokých depresí.

Řešení Zbyňkovy krize přišlo až v okamžiku, kdy se Zuzana Kalová rozhodla utéct v nestřeženou chvíli z rektorátu: „Okamžitě po jejím místě skočil,“ tvrdí Češková.

Valenta si od nového postu slibuje především davy nadšených studentů všech pohlaví před svými dveřmi. Hodlá je nalákat na pohlednice své osoby s autogramem, osobní konzultace a nespoutané party v zasedačce rektorky. „Budete mne zbožňovat!“ vzkazuje Valenta studentům.

Mohlo by tě zajímat: