Studentský list právě v prodeji!

26. 2. 2007 | | Nezařazené titulní obrázek

OBSAH SL – další číslo Studentského listu v prodeji dnes úderem deváté hodiny! Na co se můžete těšit? Absolventský rozhovor těžkého kalibru – jakým studentem byl Jiří Paroubek? Čtěte v rozhovoru Zuzky Šenoltové. Na VŠE dorazilo sexuální harašení – alespoň se s tím SL svěřila studentka čtvrté fakulty. Den v kůži Miroslava Ševčíka si vyzkoušela Petra Tajtlová. V rubrice cestování se můžete těšit na Kambodžu. Nuda na přednášce? Spasí vás křížovka, sudoku a povídka na závěr.

Je to tady – další číslo Studentského listu v prodeji dnes úderem deváté hodiny! Na co se můžete těšit? Absolventský rozhovor těžkého kalibru – jakým studentem byl Jiří Paroubek? Čtěte v rozhovoru Zuzky Šenoltové. Na VŠE dorazilo sexuální harašení – alespoň se s tím SL svěřila studentka čtvrté fakulty. Den v kůži Miroslava Ševčíka si vyzkoušela Petra Tajtlová. V rubrice cestování se můžete těšit na Kambodžu. Nuda na přednášce? Spasí vás křížovka, sudoku a povídka na závěr.

Sexuální harašní na VŠE
„Pořád mi říkal, jak jsem krásná, milá a mám hezký úsměv. Když jsme se jednou setkali o samotě, tvrdil mi, že zkouška pro mě bude jen formalita,“ svěřuje se studentka čtvrté fakulty, která si nepřeje být jmenována.

Jiří Paroubek

Rozhovor s Jiřím Paroubkem
Rozhovor s bývalým prvním mužem státu se oklikami vracel … k jídlu. Restaurace byly předmětem jeho diplomové práce, restaurace ho živily za minulého režimu a se vzpomínkou na haléřové ceny v menze jsme se rozloučili. Jiřímu Paroubkovi se za minulého režimu nevedlo špatně a nebojí se to přiznat. Stejně jako to, že jeho syn se nedostal na VŠE, a tak studuje soukromou ekonomickou školu. Mnoho nechybělo a Jiří Paroubek by byl šel studovat botaniku. Nešel. Vystudoval ekonomii a napsal kus našich dějin. Naštěstí nebo naneštěstí?
Miroslav Ševčík Den v kůži

Den v kůži Miroslava Ševčíka
Jak vypadá jeho běžný pracovní den? Proč má konzultační hodiny brzy ráno? Jakým způsobem bojuje proti stereotypním přednáškám? Kolik dalších aktivit má na VŠE? Nač potřebuje soukromou kancelář?
Strana 10

chrám (Kambodža)

Kambodža: Zničená země zapomenuté krásy
Největším pokladem kambodžské historie je Angkor, centrum starodávné a mocné kmérské říše s impozantním chrámem Angkor Wat. Dnes se Kambodža rychle zvelebuje, staví se nové silnice, krásné hotely. Osmileté děti, vnucující turistům suvenýry, umí anglicky na takové úrovni, za níž by se nemusel stydět leckterý český maturant. Pol Potův režim a desetiletí občanských válek však zanechaly miliony nevybuchlých nášlapných min, jejichž funkčnost a kruté následky dokazují spousty zmrzačených Kambodžanů.
Strana 14

Středisko handicapovaných studentů
Na VŠE vzniká nový útvar, který se zaměří na pomoc postiženým studentům. Jak si tuto pomoc představuje? Jaké jsou jeho plány a ambice? Proč je tolik důležité, aby o existenci tohoto střediska věděla i veřejnost? K čemu bude sloužit audioknihovna?
Strana 2

Branislav Nušič: Paní ministrováKultura
V tomto čísle najdete recenzi na maďarský film Taxidermia i na knihu z tvorby Chucka Palahniuka Deník. Na kulturu se také budete moci podívat Očima Moniky Stárkové a z pražských kaváren vám nabídneme k porovnání Medúzu a Fuzion. Chybět nebude ani program divadla Disk.
Strana 16

Sudoku a křížovka
Máme pro vás také jednu novinku. Nebo vlastně dvě: V březnovém SL můžete luštit křížovku a sudoku.
Strana 17

Kenneth Arrow Nobelista. Arrowův teorém nemožnosti se (někdy marně) snažil ve veřejných financích pochopit nejeden student ekonomky.

Nobelova cena za ekonomii
Tentokrát vám představíme hned dva laureáty Nobelovy ceny za ekonomii z roku 1972 – Kennetha J. Arrowa a Johna R. Hickse, kteří ekonomii obohatili především o Arrowův teorém nemožnosti a rovnovážný model.
Strana 6

Jazykové centrum zpoplatněno
Jazykové centrum, které je od září loňského roku přestěhované do ulice U Rajské zahrady, od letního semestru zavedlo poplatky za hodiny konverzace. Na kolik přijde studenty semestr jazykové průpravy?
Strana 2

Nikým si nebýt jist
V předchozích třech pokračováních jste se zatím dočetli: Na Jižním Městě byl uškrcen kandidát na rektora a předseda Akademického senátu docent Jeřábek. Případ vyšetřuje i soukromý detektiv Jiří Hejda. Podezřelými jsou další dva kandidáti na rektora, profesor Šrámek a docent Horník. Ti ale mají alibi. Situaci komplikují ne příliš přátelské vztahy mezi kandidáty. Dalším podezřelým se stává Pavel, student, který měl mít v době vraždy konzultační hodiny s docentem Jeřábkem, a jeho spolubydlící Franta. Oba totiž navštěvovali stejný problémový kurz, který vedl právě docent Jeřábek. Dostaneme již v tomto pokračování odpověď na otázku, kdo je vrah?
Strana 18

Mohlo by tě zajímat: