Týdenní přehled akcí: dejte šanci Šanci nebo přijďte debatovat na YouthSpeak Forum

17. 4. 2022 | | Studentský život 61058415_10158491487019148_5596473404665364480_n

Ve třetím dubnovém týdnu se opravdu nudit nebudete, pro každého se něco najde. Pokud hledáte práci, nenechte si uniknout veletrh Šance, který se koná přímo na VŠE na Žižkově. Přijďte se také inspirovat na některou z mnoha přednášek – třeba o firmě Aktin.cz nebo o úspěšném areálu Monínec. Fotbalovým fanouškům se bude líbit středeční zápas Vysoké školy ekonomické (VŠE) proti Vysokého učení chemicko-technologického (VŠCHT) a příjemným závěrem týdne bude Pražský Majáles.

Pondělí 18. 4.

Hezké Velikonoce!

Jak jinak oslavit tyto svátky, než s dobrým jídlem a pitím. To najdete na Velikonočních trzích například na Václavském náměstí, náměstí Míru, Staroměstském náměstí nebo Pražském Hradě.

Úterý 19. 4.

V úterý se na VŠE na Žižkově v 10:00 zahajuje veletrh Šance, což je veletrh pracovních příležitostí, kde mohou studenti najít práci, stáž nebo brigádu v nejrůznějších oborech. Během prvního ze tří dnů veletrhu narazíte na stánek Deloitte, Kauflandu, ČEZu, EY, Deutsche Börse Group nebo Lidlu. Ve středu se můžete zastavit u Raiffeisenbank, České národní banky nebo Alza.cz a ve čtvrtek se představí firma DEK, Plzeňský prazdroj, Česká spořitelna nebo Škoda Auto. Kromě stánků firem je připraven i doprovodný program a soutěže o hodnotné ceny. Až půjdete labyrintem firem, nezapomeňte se ve středu zastavit i na našem stánku iListu!

Znáte e-shop se zdravou výživou a oblečením Aktin.cz? Tak to vás zaujme přednáška od zakladatele firmy Michala Hubíka. Ten prozradí, jak Aktin vybudoval úplně od nuly nebo jaké má vize do budoucna. Už v úterý od 19:45 v RB 213.

Do online prostoru přinese v úterý v 18:00 katedra mezinárodních ekonomických vztahů na Fakultě mezinárodních vztahů a Centrum asijských studii přednášku o službách CzechInvestu pro startupy (nejen) v době pandemie. Jedná se o další přednášku v rámci série Český obchod a investice v době pandemie.

Středa 20. 4.

Od 17:00 hodin hrají fotbaloví reprezentanti VŠE na hřišti FTVS UK zápas proti fotbalistům z Univerzity Karlovy. Přijďte podpořit zástupce VŠE na druhý zápas Univerzitní fotbalové ligy. Třeba se opět zadaří jako tomu bylo v prvním kole, kdy VŠE porazila VŠCHT 6:0.

Pro ty, které zajímá podnikání a cestovní ruch, pořádá CUFR (Klub studentů cestovního ruchu) v 18:00 v SB 240 přednášku o úspěšném areálu Monínec. Dozvíte se, jak projekt vznikal, jak se vyvíjel a spoustu dalších užitečných rad. Své zkušenosti přijde totiž předat Jaroslav Krejčí, výkonný ředitel areálu.

U businessu ještě zůstaneme. V Akademickém klubu VŠE se v 18:00 se potkáte s inspirativními lidmi v rámci události Business Cocktail. Mezi hosty, se kterými se studenti VŠE budou moci seznámit a zeptat se jich na otázky, patří například proděkan pro pedagogickou činnost na Fakulty pro mezinárodní vztahy Daniel Houska nebo spoluzakladatel startupu Leepa David Petrbok. Další hosté budou v průběhu týdne odhalováni na facebookové události Business Cocktail.

Studentská organizace AIESEC, pořádá od středy do pátku konferenci YouthSpeak Forum zaměřenou na Cíle udržitelného rozvoje. Konkrétně na cíle 10 (Reduced inequality), 9 (Industry, Innovation and Infrastructure) a 12 (Responsible Consumption and Production). V každé z diskusí vystoupí zajímaví lidé jako Marek Trešl, produktový a marketingový ředitel Hyundai Motor Czech, Lubomír Kadaně z Fairtrade, Michaela Palščáková z Člověka v Tísni nebo Tomáš Guth Jarkovský z Amnesty International. Do programu konference patří také práce na projektech a vyhlášení toho nejlepšího, za který na výherce bude čekat odměna. První dva dny budou v online prostředí formou workshopů, tak se nezapomeňte registrovat.

Čtvrtek 21. 4.

Pokud ještě nevíte, kam v létě na dovolenou, určitě vás inspiruje cestopisná přednáška od Klubu cestovatelů VŠE. Ve čtvrtek v 19:45 v NB A si poslechnete o španělském souostroví, plném sopek, lávových údolí a černých písečných pláží. Ostrovy leží v Atlantském oceánu západně od Afriky. Tak co, už víte?

Sobota 23. 4.

V sobotu se stavte na Pražském Majálesu. Již 16. ročník festivalu začne v 9:30 studentským průvodem z centra města na Strossmayerovo náměstí a odtud metrem na letiště v Letňanech. Tam se o zábavu postarají hudebníci jako Mirai, Yzomandias, Marek Ztracený, Viktor Sheen nebo Horkýže Slíže. Čeká vás i volba krále a královny majálesu, studentské město a spoustu dobrého jídla a pití. Pozor, na místě se lístky neprodávají, a tak si je nezapomeňte včas pořídit!

Zdroj obrázku: Facebook RPC VŠE

Mohlo by tě zajímat: