Týdenní přehled akcí: EU debaty, dny otevřených dveří a výlet do nitra lidského vědomí

7. 3. 2021 | | Studentský život Věra Jourová

Začátek semestru je v plném proudu a jako každý týden vám přinášíme mnoho zajímavých událostí na skvělé odreagování. Tento týden se můžete z pohodlí domova připojit na přednášku o lidském vědomí či cestovat napříč nejdelší železniční tratí na světě. Nechybí ani akce pořádané Klubem mladých manažerů, Klubem studentů cestovního ruchu nebo Klubem investorů. A v poslední řadě se můžete i něco přiučit o fungování právního státu a svobody médií, či debatovat o nerovnostech ve 21. století.

Pondělí 8. března

Café Evropa pro vás od 17:30 připravila debatu na téma „Ženy ve 21. století – proč přetrvávají nerovnosti?“ Debatu organizuje Evropská komise v ČR a EUROPEUM Institute for European Policy.

Úterý 9. března

Zajímá vás postgraduální studium ve francouzštině a chcete se dozvědět více o Double Degree programu? V úterý od 17:00 pořádá francouzský institut online den otevřených dveří o francouzsko-českém programu MBA (Master Management et Administration des Entreprises).

Pojďte se vydat na dobrodružnou cestu do nitra lidského vědomí. Co se skrývá za dušeními poruchami, a jak je léčit? To vše vám v 19:00 odhalí neurobiolog a profesor psychiatrie Jiří Horáček v rozhovoru „O mozku, duševní nemoci a společnosti“ s Danielou Drtinovou.

A teď něco pro německy mluvící zájemce. Klub mladých manažerů pořádá od 18:00 další „Cross-Cultural meeting GERMAN edition„.

Středa 10. března

Ve středu proběhne zveřejnění výsledků přihlášek na výměnné pobyty v zahraničí v AR 2021/2022.

Klub studentů cestovního ruchu vás zve na online přednášku „Děláme cestovní ruch na základě domněnek“ od 18:30 s pekařem v Travelbakers, „terapeutem“ cestovního ruchu, organizátorem cestovatelských festivalů a zakladatelem spolku Naboso, Pavlem Pichlerem. Na přednášce se dozvíte, jak se tvoří produkty v cestovním ruchu, a jaké jsou potřeby cílové skupiny.

Pro ty z vás, co se zajímáte o finance, pořádá Klub investorů online přednášku od 18:00 s Michalem Rybovičem na téma „Private equity-kariéra, hodnoty, kompetence“ a zároveň vám představí společnost Sandberg Value a její aktivitu. Přednáška má omezený počet zájemců, tak se nezapomeňte včas registrovat.

Další cestovatelský večer od festivalu Kolem světa je tady. Aleš Tvrdý vám ve středu přednese svoji výpravu vlakem napříč zmrzlým Ruskem Transsibiřskou magistrálou od 17.30. Co vše musel po cestě absolvovat, a jaké jsou jeho zážitky z cesty?

Čtvrtek 11. března

Café Evropa vás opět zve na další debatu „Vláda práva v EU“ od 17:30. Budou se zabývat otázkami fungování právního státu, demokracie a svobody médií. Hlavními hosty debaty bude místopředsedkyně Evropské komise, Věra Jourová, poslanec Evropského parlamentu, Jiří Pospíšil a šéfredaktorka EURACTIV.cz, Aneta Zachová.

Pátek 12. března

Zajímá vás, jak vybudovat úspěšný start-up? Fakulta mezinárodních vztahů pro vás od 9:30 připravila online diskuzi na Zoomu s úspěšnými podnikateli, kteří vám poskytnou užitečné rady. Pro účast je nutné vyplnit tuto přihlášku.

Budoucí studenti! Láká vás studium v mezinárodním světě? Ve čtvrtek máte příležitost vyzkoušet si studium na celý den. Absolvuješ reálnou online přednášku, studenti FMV ti představí jednotlivé programy a budeš se moci ptát, na cokoliv tě napadne. Stínování výuky na FMV proběhne od 15:00.

Foto: ČTK

Mohlo by tě zajímat: