Týdenní přehled akcí: Koncerty, debaty i kvízy z pohodlí domova

20. 2. 2021 | | Studentský život Nová scéna ND

Konec února s sebou kromě druhého týdne letního semestru přináší mnoho zajímavých událostí, které stále lze sledovat pouze z pohodlí domovů. Díky tomu můžete tento týden navštívit Jižní Ameriku, Ostravu nebo třeba pražskou Národní galerii. Kromě přednášek o umění, koncertů a vážných debat se můžete také zapojit do zábavných soutěžních kvízů, pořádaných Klubem investorů nebo Klubem mladých manažerů.

Pondělí 22. února

Národní galerie v Praze rozšiřuje nabídku online akcí pravidelnou sérií s názvem NGP On Air. Pravidelné přednášky a diskuze nabídnou tři témata: Současné umění a architektura, sbírky a výstavy. Hned v pondělí od 18:00 si můžete na facebookovém profilu galerie naladit diskuzi Současné umění a architektura: Jak se svět (umění) dokáže vypořádat s pandemií? Umělci Pavla Sceranková, Lukáš Hofmann a Martin Kohout budou společně s moderátorkou Adélou Janíčkovou probírat otázky týkající se umění a pandemie, jaký vliv na jejich tvorbu pandemie má a co umělce krize naučila.

Úterý 23. února

Na úterý platforma osobního rozvoje Rise and Shine, která podporuje studenty a mládež, přichystala rozhovor s Danielou Drtinovou na téma Mohou být média objektivní? Od 18:00 v živě streamovaném rozhovoru zjistíte, jak si udržet odstup a morální hodnoty, jak v DVTV připravují a vedou rozhovory a jak kriticky pracovat s informacemi. Přihlásit se můžete prostřednictvím tohoto formuláře, ve kterém máte možnost Daniele Drtinové položit vlastní dotaz.

Po vážné debatě s Danielou Drtinovou můžete situaci mírně odlehčit a naučit se zábavnou formou něco nového o investování. Klub investorů si pro vás připravil Nejen investiční kvíz. Ve hře jsou poukázky na předplatné časopisu dle vlastního výběru v hodnotě 500 Kč. Těsně před začátkem v 19:00 tedy sledujte facebookovou událost, ve které se objeví odkaz na stream na platformě ZOOM.

Středa 24. února

Ve středu se v 15:00 uzavře podávání přihlášek pro semestrální výměnné pobyty pro příští akademický rok. Více informací na webu Oddělení zahraničních styků VŠE.

V 17:30 začíná debata v rámci formátu Café Evropa, kterou pořádá Evropská komise v ČR a EUROPEUM Institute for European Policy ve spolupráci s Eurocentrem Praha. Hosty budou Martina Tauberová, náměstkyně pro řízení sekce Evropské unie a zahraničního obchodu z Ministerstva průmyslu a obchodu, Vanda Markovic, vyjednavačka v oblasti investic z Generálního ředitelství TRADE Evropské komise, a Ivana Karásková, analytička z Asociace pro mezinárodní otázky. Dámy budou debatovat o dlouho očekáváné dohodě, kterou v prosinci 2020 dojednala Evropská unie s Čínou. Živé vysílání debaty Vztahy EU a Číny – co přinese investiční dohoda můžete sledovat na tomto odkazu.

Hledáte program, ve kterém vytváření reportů zvládne opravdu každý? Zajímá vás Microsoft Power BI a jeho aplikace v praxi? Institut strategického investování na Fakultě financí a účetnictví pro zájemce ve spolupráci se společností Grant Thornton připravil worskhop, který se koná od 18:00. Workshopem vás provede Jiří Köhler (Head of Finance & Data Analytics), Jan Buzek (Senior Consultant, Finance & Data Analytics). Probíhat bude na MS Teams a pro aktivní účast je dobré mít nainstalovanou poslední verzi Microsoft Power BI.

Pokud vás soutěžní nálada po úterním kvízu nepřešla, šanci vyhrát zajímavé ceny máte i ve středu v 19:00. Tentokrát si pro vás Kahoot soutěž připravil Klub mladých manažerů. Zasoutěžit si můžete o vouchery do Alzy. Sledujte událost na Facebooku, aby vám neunikl odkaz na Kahoot.

Čtvrtek 25. února

Ve čtvrtek v 18:00 se můžete přesunout do severomoravské metropole Ostravy, kontrétně do Domu kultury města Ostravy. Koncert Talentované mládí si můžete vychutnat z pohodlí domova. Během jednoho večera bude uvedeno několik sólových skladeb pro různé nástroje, což nebývá pro koncetry vážné hudby zvykem. V rámci večera se představí čtyři mladí talentovaní hudebníci, které doprovodí Janáčkova filharmonie Ostrava pod taktovkou dirigrenta Stanislava Vavřínka, a přehrají skladby pro harfu, kontrabas a flétnu. Koncert bude přenášen na YouTube, Janáčkovu filharmonii můžete podpořit zakoupením vstupenky v ceně od 50 Kč.

Sobota 27. února

Ve 20:10 nalaďte místo počítačového monitoru televizní obrazovku, protože ČT Art bude vysílat tříhodinový koncert s názvem Národ sobě – Kultura tobě. Na šesti různých scénách Národního divadla zahraje celkem 40 kapel několika žánrů. Interpreti se sejdou, aby poukázali na současný stav kultury a fakt, že pandemie zasáhla nejen výkonné umělce, ale i mnoho dalších profesí, které se nemohou ke své práci vrátit. Diváci zhlédnou legendy jako je Václav Neckář, Ivan Hlas, Meki Žbirka či Lucie, mnoho stálic české popové i alternativní scény a také několik vystoupení za doprovodu Orchestru Národního divadla. Program najdete na webu události.

Neděle 28. února

Zakončete neděli alespoň virtuální cestou do Jižní Ameriky! Odlétáme v 19:45 společně s Klubem cestovatelů VŠE do země Pabla Escobara. Denis Valenta vás provede nejen hlavním městem Kolumbie, ale zavede vás i do Bolívie a dokonce prožijete brazilský karnevel. Kdy jindy budete mít možnost zhlédnout tolik krás Jižní Ameriky najednou? Na přednášku, se můžete připojit přes odkaz na facebookové události, který bude zveřejněn těsně před začátkem akce.

Foto: archiv autorky 

Mohlo by tě zajímat: