Týdenní přehled akcí: Kurz LatteArtu, den otevřených dveří i volba prezidenta

21. 1. 2018 | | Studentský život volebni_urna

Zkouškové se pomalu ale jistě chýlí ke konci a v Praze je i tento týden spousta možností, kde se odreagovat a pomalu nabrat síly na letní semestr. V našem týdenním přehledu se dozvíte o zahraničních přednáškách, International Weeku nebo dnu otevřených dveří Fakulty financí a účetnictví.

Pondělí 22. ledna

Od pondělí do středy pořádá Fakulta informatiky a statistiky už podruhé týden mobility pedagogů s názvem International Week. V rámci toho si hostující přednášející z partnerských univerzit připraví pro zájemce z řad magisterských studentů Vysoké školy ekonomické (VŠE) několik intenzivních kurzů. Celá akce vyvrcholí ve čtvrtek, kdy si každý z vyučujících připraví pro studenty ostatních kurzů krátké shrnutí svého tématu tak, aby nikdo nepřišel zkrátka.

Úterý 23. ledna

Můžou obyčejní Severokorejci chodit do kina a sledovat televizi? Pokud ano, na co? A jak se ve filmu i v televizi projevu režimní propaganda? To jsou témata, o kterých bude v Městské knihovně mluvit Jaromír Chlada, který v Severní Koreji půl roku studoval. Po diskuzi bude následovat promítání filmu Okhwan’s Mission Impossible. Na přednášku se platí vstupné 60 Kč.

Středa 24. ledna

Venku je sice zima a občas dokonce sněží, ale prostřednictvím přednášky, které od 19:45 ve Staré budově v místnosti 227 pořádá AEGEE Praha, se můžete alespoň zprostředkovaně přenést na Kanárské ostrovy, konkrétně na ostrov Tenerife.

Kdo nepije kávu, jako by nestudoval. O zkouškovém to platí dvojnásob. Stejně tak nemůže být pochyb o tom, že instantní káva nesahá ani po kotníky té poctivé, jakou dostanete v kavárně, kde vám navíc barista mlékem vykouzlí do nápoje srdíčko, květinu nebo jakýkoliv jiný obrazec. Pokud byste si chtěli tohle malování do hrnečku chtěli taky vyzkoušet, můžete se ve středu zastavit do HENRI espresso baru u Masarykova nádraží. Celý den zde bude probíhat otevřený kurz Latteartu. Své výtvory si pak, samozřejmě, můžete vypít.

Institut pro politiku a společnost pořádá v Americkém centru přednášku na téma 100 let česko-amerických vztahů. Zabývat se budou tím, jaký vliv měl Woodrow Wilson na vznik samostatného Československa, co pro česko-americkou politiku znamenal nástup komunismu nebo jak v 90. letech ovlivnil spolupráci těchto dvou států Václav Havel. Kromě historie se přednášející zaměří také na různé možnosti vývoje těchto vztahů v budoucnosti.

Pátek 26. ledna

Nejdůležitější událost týdne nás čeká v pátek a v sobotu. Po tom, co předminulý týden z celkem devíti kandidátů na hlavu státu postoupili dva s největším počtem hlasů, nás tento víkend čeká druhé kolo prezidenské volby. Otázka zní jasně: stane se novým českým prezidentem Jiří Drahoš, nebo Miloše Zemana čeká druhé volební období. Volební místnosti budou otevřeny v pátek od 14 do 22 hodin, v sobotu pak od 8 do 14 hodin.

Dny otevřených dveří tento týden pořádá Fakulta financí a účetnictví. Na zájemce o studium čekají ve Vencovského aule dvě přednášky. Během nich se dozví  důležité informace o průběhu a struktuře přijímacího řízení, náplni oborů nebo o uplatnění absolventů. Akce začíná v 9 hodin.

Sobota 27. ledna

O víkendu v Galerii Harfa proběhne festival ledových soch. Už posedmé si v nákupních prostorách můžete prohlédnout výtvory z ledu, tentokrát na téma Světová velkoměsta. Schválně, jestli poznáte všechny známé stavby.

Mohlo by tě zajímat: