Týdenní přehled akcí: Načerpejte vánoční atmosféru a užijte si Vánoce pro VŠEchny

4. 12. 2022 | | Studentský život, Zprávy ze školy FAA2008C-CE5A-42FF-B7F5-DE5F3C70DD40

Druhá adventní neděle je již za námi, zkouškové nám pomalu klepe na dveře a Štědrý den se neúprosně blíží. Nenechte se však pohltit všeobecným shonem a nadcházejícím stresem a přijďte se odreagovat na některou ze studentských akcí. Pokud jste ještě nechytili tu správnou vánoční atmosféru, můžete se těšit na celospolkové Vánoce pro VŠEchny nebo Vánoční PubQuiz od 4FISu.

Pondělí 5. prosince

V pondělí si spolky spolu s vedením školy připravily historicky první vánoční fundraiser na Vysoké škole ekonomické (VŠE) s názvem Vánoce pro VŠEchny. Od 12:30 si můžete zajít do Atria Rajské budovy pro svařené víno nebo horkou čokoládu, jejímž zakoupením přispějete na dobročinnou sbírku Člověka v tísni. Přispět do sbírky můžete i pomocí QR kódu, který naleznete na všech plakátech akce na různých místech ve škole. Člověk v tísni si také připravil přednášku od 14:00 v Akademickém klubu.

Dále se můžete podívat se na vystoupení univerzitní školy, zazpívat si s ostatními studenty, posedět s děkany vybraných fakult nebo se zúčastnit Hokejového kvízu od Studentů pro VŠE nebo Vánočního kvízu od Klubu mladých politologů a 4FISu. Uniknout by vám neměl ani JeŽIŽKOVský orientační běh Klubu mladých manažerů. Kompletní program si můžete prohlédnout zde.

V rámci kurzu Retail management se uskuteční přednáška společnosti Kaufland na téma Sustainibility v retail. Akce je všem studentům otevřená od 14:30 v SB 305. Vystoupí zde vedoucí firemní komunikace Renata Maierl a CSR manager Peter Chalupianský.

Úterý 6. prosince

Kariérní centrum pořádá workshop komunikačních dovedností Workshop: Techniky efektivní komunikace (dle neurovědy). Akce bude probíhat online od 18:00 do 19:30. Kapacita je omezená, proto se neváhejte registrovat na portálu Kariérního centra nebo prostřednictvím školního systému registrací.

Středa 7. prosince

Pokud vám vánočních kvízu ještě nebylo dost nebo pokud jste se nemohli zúčastnit Vánoc pro VŠEchny, 4FIS nabízí svůj vlastní Vánoční PubQuiz, který se bude konat v Akademické klubu od 20:00. Specialitou tohoto PubQuizu je vánoční dresscode, za který na vás bude čekat drobná odměna. Součástí kvízu bude i vánoční tombola, kde můžete vyhrát různě hodnotné dárky.

Protože už je předposlední týden semestru, připravil CUFR Rozloučení se semestrem. Akce se bude konat v Prague Golf & Games od 19:45. Kromě různých her bude možnost si v případě zájmu zahrát i minigolf za studentskou cenu 169 korun, využít lze i Multisportky.

Café Evropa si pro tento týden připravila přednášku na téma Ruská válka na Ukrajině – je evropská podpora Ukrajiny dostatečná? Přednáška proběhne online na Facebooku od 17:30 a mezi hosty vystoupí Martin Dvořák, náměstek ministra Ministerstva zahraničních věcí České republiky (ČR), Petra Gombalová Kyslingerová, vedoucí oddělení pro Ukrajinu v Evropské službě pro vnější činnost, Jan Štír, vědecký pracovník Katedry ruských a východoevropských studií na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy a ukrajinistka Lenka Víchová.

Sportovci mohou zavítat na brainstorming Business v univerzitním sportu s Tomášem Hlaváčkem, zakladatelem Univerzitní ligy ledního hokeje. Setkání pořádá Centrum tělesné výchovy a sportu VŠE v 18:00 v RB 213. Mimo jiné se dozvíte, jak získat finanční podporu na sportovní projekty nebo jakých chyb se vyvarovat.

Čtvrtek 8. prosince

Sháníte-li cestovní tipy a inspirace, můžete navštívit cestovatelskou přednášku AEGEE-Praha do Libanonu a Sýrie. Začátek vyprávění je naplánován na 19:45 v RB 213 a večerem budou provázet dvě členky AEGEE-Praha, Martina a Alžběta. Přijďte si poslechnout, proč byste měli tyto země navštívit, jaká je zde bezpečností situace nebo na jaké neobvyklé situace je dobré se před cestou připravit.

Klub mladých politologů na čtvrtek zorganizoval druhou část Vyjednávání v praxi s partnerem PKF Apogeo. Tentokrát se zaměří především na praktickou stránku vyjednávání. Vítáni jsou všichni studenti, včetně těch, kteří se neúčastnili první části. Akce se uskuteční v RB 107 v 18:00.

Jelikož se s koncem roku blíží i konec českého předsednictví v Radě EU, připravila si Evropská komise v ČR celorepublikovou konferenci s titulem Jsme (v) EU. Konference bude souběžně probíhat na třech místech, a to na Stálém zastoupení ČR při EU v Bruselu, v Evropském domě v Praze a bude také streamovaná na Facebooku. Předpokládaný začátek je stanoven na 16:00. Máte-li zájem se zúčastnit prezenčně, je nezbytné se předem registrovat.

Mohlo by tě zajímat: