Týdenní přehled akcí: Nasajte vánoční atmosféru na střeše Lucerny

12. 12. 2021 | | Studentský život Střecha Lucerny, Lucerna, vánoce, trhy

Vánoce jsou za dveřmi a s ním i zkouškové. Než se dáte do maratonu učení, běžte vstřebávat vánoční atmostéru. Například na střechu Lucerny nebo na koncert sboru VŠE. Pro dárky pod stromeček zamiřte v sobotu na Pražskou tržnici nebo vyražte s partou na Christmas party v Manifesto market Anděl.

Pondělí 13. prosince

Není nic lepšího než poslední týden semestru zahájit kulturou. Sbor VŠE Musica Oeconomica Pragensis pořádá v 19:30 společně se Sukovým komorním orchestrem Vánoční koncert. A nebude to jen tak obyčejný koncert. Kromě toho, že je to poprvé za dva roky, co sbor vystoupí naživo, tak dokonce představí své nové CD s názvem Andělské koledy. Vstupné je dobrovolné, tak si to nenechte ujít!

Úterý 14. prosince

Třináctý týden semestru je pro všechny náročný. Nejlepším způsobem, jak se při dlouhých dnech plných učení odreagovat, je pohyb. Naším tipem je veřejné bruslení přímo pod širým nebem. V Praze je během adventu spoustu veřejných kluzišť a vy si tak hned po škole můžete zabruslit přímo v Riegrových sadech. Stačí popojet pár zastávek a už jste na kluzišti pod Žižkovskou věží nebo na Starém městě na Ovocném trhu. Jako tip na date night doporučujeme večerní bruslení za romantického osvětlení v Grébovce.

Středa 15. prosince

Dalším místem, kde se vánočně naladit a setkat se s přáteli je střecha Lucerny. Se vstupem 150 Kč vás čeká nádherný výhled na Prahu, brána ze jmelí, kapři, stromečky, sněhuláci a samozřejmě široká nabídka horkých nápojů a občerstvení.

Čtvrtek 16. prosince

Pokud vás zrovna toto období nutí přemýšlet o tom, co bude dál a co byste vlastně rádi dělali, Kariérní centrum VŠE pořádá online workshop od 17:00 do 18:30 s názvem „Nenastupuj do práce. Nastartuj kariéru!“Na něm se dozvíte, jak přemýšlet o svém uplatnění, jak nahlížet na vlastní kariéru z dlouhodobého hlediska a jak si nastavit kariérní cíle. Jestli si nejste jistí, jaké jsou vaše silné stránky nebo nad čím se při hledání práce zamyslet, je workshop právě pro vás. Pozor! Kapacita je omezená, tak se registrujte co nejdříve zde.

Pokud patříte mezi neutěšitelné společenské typy, bude se vám líbit Christmas party: Ugly Sweaters v Manifesto market Anděl od 18:00.Vezměte oblíbenou partu a ze skříně vyhrabejte ty nejošklivější vánoční svetry. Čeká vás happy hour s vánočními koktejly za doprovodu RnB a Hip Hop rytmů.

Pátek 17. prosince

Ti, kteří si chtějí po poslední přednášce semestru odpočinout, například s nějakým dobrým počtením, by měli dorazit na stánek iListu a pořídit si druhé tištěné číslo zimního semestru. Pátek je posledním dnem, kdy si ho můžete na Žižkově vyzvednout. Na Jižním městě se na našem prodejním stánku zastavte kdykoli od pondělí do čtvrtka.

Sobota 18. prosince

Pokud ještě nemáte dárky pro své nejbližší, zapište si do kalendáře sobotu 18. prosince. Na Pražské tržnici se totiž představí více než sto českých tvůrců a designérů v rámci MINT Marketu. Své si zde najdou opravdu všichni. Od milovníků bio kosmetiky, po šperky, originální kabelky i jiné doplňky. Také si připomeňte, o čem Vánoce opravdu jsou. Na MINT marketu se zapojte do sbírky Šatníku pro samoživitele. Pomozte těm, kteří to potřebují a darujte například oblečení, hračky nebo kosmetiku. Je to opravdu jednoduché: přinesete balíček s věcmi, které už nepotřebujete a správně ho označíte (např. kluk 6 let). Uděláte tak radost těm, kteří neměli takové štěstí.

Neděle 19. prosince

Třetí adventní neděli vám zpříjemní kapela Květy svým speciálním vánočním koncertem. Večer plný hudby vás čeká v Café V Lese od 20:00. Vstupenky jsou k nakoupení zde.

Zdroj: Facebook Střecha Lucerny

Mohlo by tě zajímat: