Týdenní přehled akcí: Navštivte investiční přednášku nebo si zahrajte badminton

6. 3. 2023 | | Studentský život, Zprávy ze školy Týdenní přehled akcí (slider)

Čtvrtý týden školy nám přinese nejednu zajímavou přednášku. Začneme u investujících robotů a přes debatu o klimatu a investující arcibiskupství se dostaneme až do jižní Afriky. Aby těch přednášek nebylo moc, máme mezitím pro vás připravené i kulturní události jako filmový festival nebo jam session.

Pondělí 6. března

Po celý týden probíhá na půdě kina Aero Festival otrlého diváka. Tématem osmnáctého ročníku této série je mateřství, které plátno vyobrazí v radostných i hrůzných podobách. Více informací o festivalu, seznam hraných filmů a lístky naleznete na webových stránkách.

Úterý 7. března

Poradenská společnost KPMG si pro vás ve spolupráci se spolkem 4FIS připravila workshop s názvem Jak projít tisíce dokumentů za pár minut. O řešení problematiky v názvu metodou proof of concept a o svých dalších projektech vám více řekne datový tým Lighthouse. Akce začne v 17:30 v prostorech Auditu KPMG na adrese Pobřežní 648. Předem se registrujte na webových stránkách společnosti.

Všichni muzikanti a příznivci živé hudby by měli v 19:00 zavítat do alchymistické hospůdky Kellyxír. All art club zde pořádá již 42. jam session Vysoké školy ekonomické (VŠE), kde si můžete vyřvat hlasivky na české vypalovačky Na kolena či Bedna od whisky, ale i na nejznámější hity skupiny Beatles a dalších zahraničních interpretů. Zpěvník nejčastěji hraných písní naleznete zde.

Zajímáte se o robotiku a investování? Pak si nenechte ujít přednášku s názvem Budou za nás investovat roboti? Radim Krejčí, zakladatel a ředitel investiční platformy Portu, vám představí výhody i rizika automatizace ve světě investic. Akci pořádá Klub investorů v Galerii Harfa od 19:30

Přestože všichni milujeme večerní kvízy, co takhle dát si pro změnu BINGO? Jedno pořádá Klub mladých manažerů přímo v baru Magneto. Na zábavu, vychlazený drink a soutěž o zajímavé ceny se můžete těšit od 20:00.

Středa 8. března

Klub mladých politologů a Junior Diplomat Initiative vás zvou na debatu Klimatická změna a co na ni Česko. Pokud vás téma klimatické krize a jejího možného řešení zajímá, využijte příležitosti o něm diskutovat s odborníky. Těšit se můžete na člena informační kanceláře Organizace spojených národů Michala Brožu, náměstka ministra životního prostředí České republiky (ČR) Petra Hladíka a členku Ústavu státu a práva při Akademii věd ČR Hanu Müllerovou. Diskuze, na kterou je třeba se registrovat, začíná v 16:30 v učebně RB 101.

Francouzštináři, přijďte si rozšířit slovní zásobu a zlepšit výslovnost na středeční Neformální konverzaci! Událost pořádá spolek FRAC v místnosti VŠE Coworkingu IB 316a od 18:00 do 19:30.

Arcibiskupství a investice jsou oblasti, které vám na první pohled možná nejdou dohromady. I církev však potřebuje zajistit finanční prostředky na svůj roční chod vyžadující půl miliardy korun. O ekonomické strategii pražské arcidiéze v současnosti a do budoucna se můžete více dozvědět na přednášce pořádané Institutem strategického investování Fakulty financí a účetnictví VŠE: Strategie budování firmy na 1 000 let. Mezi řečníky bude generální vikář Jan Balík z Arcibiskupství pražského a Jan Tecl ze společnosti EKP Advisory. Událost začíná v učebně RB 209 v 18:00 a je třeba svoji účast potvrdit na facebookové události.

Po přednášce o arcibiskupství můžete popojít o tři učebny vedle do RB 212 na tradiční cestovatelské povídání Klubu cestovatelů VŠE. Tento týden vás host Marek Kovář přenese do jižní Afriky. O svém divokém dobrodružství z pouští a savan v obklopení lvů, pakoňů a dalších afrických zvířat vám bude vyprávět od 19:45.

Sobota 11. března

Popadněte o víkendu badmintonovou raketu a zúčastněte se turnaje spolku 4FIS! Druhé klání se koná od 12:30 do 15:00 v hale Vrša Sportcentrum v Kunraticích. Můžete si dopředu vytvořit svůj dvoučlenný tým a individuálně se zaregistrovat zde.

Mohlo by tě zajímat: