Týdenní přehled akcí: Navštivte veletrh ŠANCE a naučte se, jak zazářit u pohovoru

15. 4. 2024 | | Studentský život, Zprávy ze školy Týdenní přehled akcí (slider)

Výuka je v plném proudu a nás čeká již desátý týden semestru. Pokud si ale chcete odpočinout od svých studijních povinností, navštivte některou z akcí, které naše škola pořádá. My v iListu vám již tradičně přinášíme jejich přehled a věříme, že ať už chcete posunout svou kariéru dopředu, nebo se jen něco zajímavého dozvědět, tak se něco najde pro každého.

Pondělí 15. dubna

Hledáte práci a potřebujete vyšperkovat svůj životopis? Zavítejte na kariérní workshop s Terezou Valáškovou Životopis a motivační dopis. Společně váš životopis upravíte tak, aby z něj byl znát váš příběh a vaše přidaná hodnota. Také se dozvíte, jak přizpůsobit váš životopis na míru pozici, na kterou se hlásíte. Workshop probíhá online od 12:45 do 14:15. V případě zájmu je potřeba se registrovat zde.

V rámci Exportních večerů na Fakultě mezinárodních vztahů (FMV) proběhnou tento týden hned dvě akce. Od 11:00 do 12:30 bude Tereza Němečková přednášet v SB 321 na téma Zelená transformace Evropy pohledem Afriky – nové obchodní a investiční příležitosti. Od 14:30 do 16:00 si pak přijďte poslechnout Jana Bejkovského, který bude rozebírat téma Aktuální obchodní a investiční příležitosti pro české podniky v Čínské lidové republice, tentokrát v SB 303. Obě akce jsou otevřené pro studenty i veřejnost.

Zajímá vás, zda by Česká republika měla přijmout euro či jaké makroekonomické výzvy nás v nejbližších letech čekají? Zastavte se na diskusi ekonomů Dominika Stroukala a Lukáše Kovandy na téma Makrovýzvy v ČR, pomůže nám přijmout Euro? od 18:45RB 213.

Úterý 16. dubna

V úterý začíná Veletrh pracovních příležitostí ŠANCE. Od úterý do čtvrtka, vždy od 10:00 do 16:30, vás bude v Rajské budově čekat spousta firem z různých odvětví. Studenti si zde mohou udělat představu o pracovním trhu a získat užitečné kontakty. Zároveň je v rámci doprovodného programu připravená soutěž o hodnotné ceny. V úterý budou na veletrhu i stánky studentských spolků včetně iListu, tak se za námi zastavte!

Kariérní centrum si pro studenty připravilo interaktivní přednášku How to prepare for a job interview and how to succeed in the Assessment Center. Povede ji Jana Weinberg, profesionální koučka a kariérní poradkyně, od 11:00 do 12:30SB 303.

Myslíte si, že AI bude velmi brzy nedílnou součástí nejen našich životů, ale i naší práce? Pak se zúčastněte akce Klubu přátel účetnictví Digitalizace, automatizace & AI v auditu, od 18:00 do 19:30EY – Florentinum, budově D. Tomáš Němec bude mluvit o inovaci a digitalizaci v auditu s využitím AI. Registrovat se můžete zde.

Přijďte si vyzkoušet případovou studii na téma Daňové ráje, praní špinavých peněz a korporátní struktury vedenou Ondřejem Vondráčkem. Akci organizuje Klub daňařů. Pokud vás toto téma zajímá, dorazte v 18:00 do SB 228.

Středa 17. dubna

Máte-li problémy zvládat zkouškové období, zkuste navštívit akci Akademické psychologické poradny Zkoušková tréma a úzkost. Zaměřuje se na rozvoj dovedností využitelných ve studiu a míří především, ale ne výlučně, na studenty bakalářského studia. Akce se koná od 14:00 do 17:00 v Klubu knihovny.

Od 16:00 do 18:30 proběhne panelová diskuse Klubu přátel účetnictví na téma Financování soukromého sektoruRB 101. Odborníci z praxe budou diskutovat o roli Národní rozvojové banky ve financování soukromého sektoru.

Chcete vědět, jak se bude vyvíjet stavebnictví v České republice? To přesně se dozvíte na akci klubu investorů Analýza a prognóza vývoje stavebnictví a bytového trhuRB 212 od 19:45 do 21:15. Podíváte se na současný stav stavebnictví a aktuální trendy v této oblasti.

Čtvrtek 18. dubna

Stalo se vám někdy, že jste na pohovoru nevěděli, jak na některou z otázek odpovědět? Tak přesně pro vás vznikl kariérní workshop Záludné otázky na pohovoru a jak na ně odpovídat. Workshop povede Markéta Raková, která bude spolu se studenty probírat nejčastěji kladené otázky a nejvhodnější odpovědi. Vysvětlí také, proč se personalisté na některé věci ptají, nebo na co by se vás rozhodně ptát neměli. Máte-li zájem dozvědět se více, přijďte do SB 210 od 14:30 do 16:00. Na workshop se musíte registrovat zde.

 

 

Mohlo by tě zajímat: