Týdenní přehled akcí: Nenechte si ujít poslední zápas univerzitní fotbalové ligy

1. 5. 2022 | | Studentský život konstantin-evdokimov-JP0qiWQzjrg-unsplash

Dvanáctý týden semestru klepe na dveře a zkoušky se neúprosně blíží. Než však začnete shánět potřebné zápisky a vytáhnete zaprášené učebnice, máte možnost zúčastnit se posledního zápasu univerzitní fotbalové ligy, mnoha přednášek a dalších akcí, které následující nabitý týden přináší.

Pondělí 2. května

Centrum pro rodinné firmy Vysoké školy ekonomické v Praze (VŠE) pořádá setkání s názvem Převzetí rodinné firmy bez přípravy aneb jak může být sestra bratrovi strategickým poradcem. Pokud jste studentem či absolventem VŠE, máte rodinnou firmu a rádi se dozvíte něco nového o rodinném podnikání, můžete setkání navštívit v 18:00 v areálu VŠE na Žižkově. Na setkání je nutné se předem registrovat.

Úterý 3. května

Po výhře 6:0 v prvním kole univerzitní fotbalové ligy VŠE proti Vysoké škole chemicko-technologické (VŠCHT) a následné prohře 1:4 v druhém kole s Univerzitou Karlovou (UK) se uskuteční poslední zápas. Podpořit VŠE v boji proti Anglo-American University můžete od 19:00 v prostorách Fakulty tělesné výchovy a sportu UK.

Nezisková organizace SPOLUpracujeme ve spolupráci s Fakultou podnikohospodářskou (FPH) pořádá na půdě VŠE přednášku s názvem Jak vybudovat největší antikvariát 21. století. Přednášku povede Dominik Gazdoš – zakladatel úspěšného antikvariátu Knihobot. Na přednášku, která se uskuteční od 19:45 v RB101, je nutné se předem registrovat.

V rámci série externích přednášek a diskuzí na Fakultě mezinárodních vztahů (FMV) se v úterý v 18:00 v RB210 můžete zúčastnit přednášky na téma Exportní a investiční příležitosti ve Střední Asii. Přednáškou vás provede Lea Melnikovová.

Další přednáška konaná na půdě VŠE nese název Ekonomické principy při ochraně hospodářské soutěže, kterou povede místopředseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže Kamil Nejezchleb. Pokud vás zajímá téma ochrany hospodářské soutěže, můžete v 18:00 zavítat do učebny RB209.

Studenti, kteří se hlásí na navazující magisterské studium, by měli zpozornět. FPH pořádá Virtuální veletrh vedlejších specializací. Veletrh se bude konat 3. – 4. května prostřednictvím MS Teams nebo ZOOM. Bližší informace včetně harmonogramu a registrací naleznete zde.

Studenty prvního ročníku bakalářského studia, kteří se následující semestr chystají na výměnný pobyt do zahraničí, čeká informační schůzka pořádaná Oddělením zahraničních styků. Schůzka začne ve 14:30 na Jižním městě v učebně JM103. Schůzky se mohou účastnit i studenti vyšších ročníků.

Středa 4. května

Studentský spolek 4FIS vás zve na poslední PubQuiz – Open Air speciál tohoto semestru. Událost se bude konat tradičně v Žižkovském Beergardenu od 20:00. Více informací včetně odkazu na registrace naleznete zde.

Pokud přemýšlíte nad letním studiem v zahraničí, studentská organizace AEGEE pořádá Summer university online infomeeting. Zde se dozvíte bližší informace o studiu v zahraničí, jak podat přihlášky a členové AEGEE vám povypráví o svých vlastních zkušenostech se studiem. Schůzka proběhne od 19:30 přes Google Meet, bližší informace najdete na Facebooku události.

Čtvrtek 5. května

Pro ty, které zajímá výzkum trhu v praxi, pořádá Ipsos Open Day pro studenty. Zde budete moci navštívit osm stanovišť s různými praktickými ukázkami, mezi něž patří například virtuální realita, mystery shopping, aj. Akce začne v 15:00 ve Slovanském domě. Podrobnější informace včetně registrací naleznete na stránkách Ipsos.

Foto: Unsplash.com

Mohlo by tě zajímat: