Týdenní přehled akcí: Odpočiňte si na pikniku nebo se seznamte na kariérním speed datingu

1. 5. 2023 | | Studentský život, Zprávy ze školy FAA2008C-CE5A-42FF-B7F5-DE5F3C70DD40

Dvanáctý týden výuky je tady. I ten vám přináší několik zajímavých akcí. Hoďte na chvíli blížící se zkouškové za hlavu a zastavte se třeba na piknik pořádaný studenty cestovního ruchu, přijďte si poslechnout přednášku o českém exportu nebo vyzkoušejte kariérní speed dating. Právě ten nabízí příležitost popovídat si se zástupci firem a najít tak své vysněné zaměstnání!

Úterý 2. května

Plánujete jet na výměnný pobyt do zahraničí? Oddělení zahraničních styků pořádá pro prváky Informační schůzku o možnosti studia v zahraničí v letním semestru 2024. Studenti všech fakult jsou vítáni. Chcete-li se dozvědět víc, navštivte Areál Jižní město a ve 14:30 přijďte do JM 103.

V 18:00RB 210 vás čeká další ze série přednášek Exportních večerů pořádaných Katedrou mezinárodních ekonomických vztahů a Centrem asijských studií. Marek Svoboda, ředitel odboru Ekonomické diplomacie na Ministerstvu zahraničních věcí, bude přednášet na téma Význam evropských trhů pro české exportéry a investory. Akce je otevřená pro studenty i širokou veřejnost. Pokud nejste studentem na Vysoké škole ekonomické (VŠE), ale rádi byste se zúčastnili, zaregistrujte se na adrese stuchliz@vse.cz.

Středa 3. května

Jste unavení z vysedávání na přednáškách? Zajděte si na Piknik s alumni. Toto posezení pořádá Klub studentů cestovního ruchu – také známý jako CUFR. Budete mít příležitost poznat absolventy VŠE a dozvědět se něco nového z oblasti turismu. Sraz je v 18:00 v parku na Vítkově, tak neváhejte a přidejte se!

Zkoušeli jste už někdy speed dating? A napadlo vás, že byste podobným způsobem mohli najít nejen svou vysněnou polovičku, ale i práci? Klub mladých manažerů to napadlo, a právě proto tu máte Kariérní speed dating – tentokrát již vol. 2. Nebojte se a klidně přijďte, přestože jste ten první prošvihli. Je to ideální příležitost promluvit si se zástupci firem a na všechno se jich zeptat. Akce začíná v 18:00Akademickém klubu VŠE. Je třeba se předem registrovat.

Čtvrtek 4. května

Pro všechny milovníky oboru mezinárodní obchod proběhne ve čtvrtek přednáška profesora Reto Föllmi ze švýcarské univerzity St.Gallen. Bude prezentovat svůj výzkum na téma Gravity with History: On Incumbency Effects in International Trade. Chcete-li zjistit, jakým způsobem ovlivňuje historie liberalizace obchodu dnešní mezinárodní obchod, stačí přijít ve 12:45 do RB437.

 

Mohlo by tě zajímat: