Týdenní přehled akcí: podpořte ekonomku na hokejové bitvě

7. 11. 2021 | | Studentský život riegrovy_sady

Někteří z nás mají období průběžných testů za sebou, zbytek čekají ještě příští týden. Odpočiňte si na chvíli od učení nebo vyrazte oslavit studijní úspěchy na jednu z akcí, které jsme pro vás vybrali v následujícím týdenním přehledu.

Pondělí 8. listopadu

Hned v pondělí bude v prostorách Vysoké školy ekonomické probíhat akce scénického čtení, zvaná LiStOVáNí. Vstup na tuto akci je zdarma, je ale potřeba se předem registrovat přes odkaz na Facebookové události a prokázat na místě bezinfekčnost na Covid. LiStOVáNí bude probíhat v RB212 a začne ve 20:00.

Od 17:00 si můžete z pohodlí domova naladit na již třetí přednášku z podzimního cyklu streamů projektu Pomáháme dobrým myšlenkám od České spořitelny. Tentokrát se na přednášce bude sdílet dobro, protože tématem jsou podnikatelské a CSR programy. Více informací najdete na facebookové události.

Studentská komunita SpoluPRACUJEME si na pondělní večer připravila přednášku podnikatele Zdeňka Cendry, zakladatele společnosti CDN77, který se už před lety se svým ambiciózním startupem rozhodl nezůstat pouze v českém rybníčku, ale dobývat svět. Nyní patří mezi stovku nejbohatších Čechů. Jak dokázal vybudovat globální business bez externích investic, který se v zisku drží v podstatě od začátku? Jak zvládnul během celosvětové pandemie řídit z Prahy provoz 60 datacenter po celém světě a zdvojnásobit obrat? Odpovědi se dozvíte v 19:45, nejprve se ale musíte na akci registrovat.

Středa 10. listopadu

Ve středu od 18:00 hodin zve Fakulta financí a účetnictví na online přednášku v rámci projektu Absolventské středy na VŠE na téma Měření výkonnosti v kontrolách Nejvyššího kontrolního úřadu (NKÚ), na které vystoupí absolvent VŠE Daniel Reisiegel, člen kolegia Nejvyššího kontrolního úřadu. Na přednášce, jež bude probíhat v MS Teams, se mimo jiné dozvíte, jaké má NKÚ postavení a pravomoci a jak kontrolovaní ve skutečnosti reagují na zjištěné nedostatky (na rozdíl od mediálních reakcí). Na akci je potřeba se registrovat.

Studenti Arts managementu na Fakultě podnikohospodářské připravili pro své spolužáky a příznivce oboru každoroční Arts party, tentokrát na téma nebe a peklo. Můžete se těšit na nabitý lineup: pražskou alternativní kapelu Purplefox Town nebo indie rockovou kapelu Tape01. Lístky do Cross Clubu, kde se párty koná, koupíte v předprodeji za 200 Kč. Pokud předprodej nestihnete, nezoufejte, vstupenky lze zakoupit také na místě za 250 Kč. Podrobnosti najdete na Facebooku.

Čtvrtek 11. listopadu

Zapište si do kalendáře čtvrteční zápas hokejového týmu VŠE proti ČVUT, který se odehraje v holešovické Tipsport Areně v 17:45. Následovat bude zápas zbývajících dvou pražských univerzit a boj o třetí a první místo. Nenechte si ujít jubilejní 10. ročník bitvy hokejových výběrů pražských univerzit o prestižní pohár v jedinečné atmosféře a nabitý doprovodný program pro fanoušky. Lístky na „hokejovku“ zakoupíte v předprodeji na Žižkově ve stánku mezi menzami a také v areálu na Jižním Městě.

Tým své alma mater můžete i v rámci pochodu, který předchází hokejové bitvě. Sraz je v 16:00 na Letenské pláni u zastávky Korunovační, pochod směrem k aréně je začne v 16:30. Pochod na podporu týmu VŠE vyrazí směrem ke Stromovce a poté parkem až na místo bitvy. Veškeré informace najdete v události na Facebooku.

Pátek 12. listopadu

Už tento pátek končí registrace do programu DS&BI Academy Fakulty informatiky a statistiky. Semestrální kurz pro studenty z ekonomky i řad veřejnosti formou workshopů a případových studií připravuje na práci v oblasti Business Intelligence (BI) a Data Science (DS)

Foto: prahaneznama.cz

Mohlo by tě zajímat: