Týdenní přehled akcí: Poslechněte si o cestách po Iráku nebo oslavte 70. výročí VŠE

16. 10. 2023 | | Studentský život FAA2008C-CE5A-42FF-B7F5-DE5F3C70DD40

Pátý týden je tady a s ním se už neodvratně blíží první průběžné testy. Děje se toho však stále hodně a velký výběr akcí vám může pomoci odreagovat se a na chvíli zapomenout na školu. Můžete si například poslechnout přednášku cestovatele, který navštívil Irák, přihlížet debatě s bolívijskou senátorkou, zahrát si bowling a o víkendu zajít na oslavy výročí Vysoké školy ekonomické (VŠE) nebo na Prague Coffee Festival. 

Pondělí 16. října 

Irák, jedna z nejnebezpečnějších zemí světa, kde lidé nostalgicky vzpomínají na vládu Saddáma Husajna, se otevřela turistům. Přijďte si poslechnout cestovatele Vladimíra Váchala, který sám tuto zemi navštívil. Uvidíte spoustu originálních fotografií doprovázených komentářem. Přednáška pořádaná Klubem cestovatelů se koná 19:45 v místnosti RB 211 na VŠE.

Úterý 17. října 

Klub mladých politologů pořádá debatu s bolívijskou senátorkou Cecilií Requenou, která silně kritizuje tamější současnou politickou situaci. Senátorka se mimo jiné zabývá ekologií a lidskými právy, proto se můžete připravit na důkladné rozebrání témat jako je kácení Amazonského pralesa nebo debatu o lidských právech a jejich ohrožení. Probírán bude i ruský a čínský vliv na ekonomiku a politiku země. Jako host dorazí i český ekonom a politik Ivan Pilip, který se zabývá děním v Latinské Americe. Debata se koná od 18:00 do 19:00 v místnosti RB101 na VŠE.

Středa 18. října

Ve středu se koná již tradiční fakultní bowling pro zkušené na Fakultě financí a účetnictví (FFÚ). Bude se hrát o věcné ceny věnované fakultou. Pokud se chcete pobavit, seznámit se s vedením FFÚ a studentskými spolky, je tato akce skvělou příležitostí. Bowling začíná v 18:00 a končí 23:00. O akci bývá velký zájem, proto doporučujeme, abyste se včas zaregistrovali zde.

Pokud jste spíše fanoušky gastronomie, středeční večer můžete strávit exkurzí ve vyhlášené pražské restauraci Červený Jelen, kde je šéfkuchařem známý Marek Fichter. V průběhu exkurze se podíváte do prostor podniku a dozvíte se více o složitosti provozování restaurace. Sraz je v 18:00 u vchodu do restaurace. Exkurzi organizuje CUFR (Klub studentů cestovního ruchu) a zaregistrovat se na ni můžete zde.

Sobota 21. října

V sobotu se bude slavit 70. výročí založení Vysoké školy ekonomické. Tato největší absolventské akce VŠE nabízí zábavu pro každého. VŠE Alumni Homecoming totiž v sobě spojuje odbornou konferenci s předními českými mluvčími z řad našich absolventů a kulturní a zábavní program. Ve Vencovského aule vás čeká den plný inovací. Mimo to si fakulty VŠE připravily odborné přednášky a workshopy, networkingové akce a mnoho dalšího. Součástí akce je i netradiční prohlídka, při které se můžete podívat na místa, které jste při svém studiu ještě nenavštívili. Program je samozřejmě připraven i pro děti. Akce začíná od 10 hodin. Více informací naleznete zde.

Sobota 21. a neděle 22. října  

Milovníci kávy mohou svůj víkend strávit na Prague Coffee Festivalu. Při návštěvě můžete ochutnat kávu z více než padesáti pražíren z Česka i zahraničí. Kromě degustace kávy zde budete moci navštívit workshopy týkající se přípravy kávy. Pro ty, kteří mají rádi diskuzi, nabízí festival velké množství debat, které můžete poslouchat nebo se do nich i zapojit. Po chození a debatování si můžete odpočinou v chillout zóně. Samotná akce se uskuteční v Holešovické tržnici. Vstupenky na festival jsou k zakoupení od pondělí 4. září zde.

Mohlo by tě zajímat: