Týdenní přehled akcí: přednáška guvernéra ČNB a Signal festival

8. 10. 2017 | | Studentský život, Zprávy ze školy DSC_0303

Hlavní událostí nadcházejícího týdne jsou nepochybně pondělní volby do Akademického senátu FIS. Nabízí se ale také bohatý výběr z několika zajímavých přednášek. Například se dozvíte, jak efektivně vyjednávat, kde a jak vyhledávat firemní data a na ekonomku zavítá také Jiří Rusnok, guvernér České národní banky (ČNB). A najde se i pár akcí pro ty, co se potřebují odreagovat.

Pondělí 9. října 

Začátek týdne se ponese v duchu voleb. Do fakultního senátu mohou studenti Fakulty informatiky a statistiky volit své zástupce od 9 do 18 hodin v NB 473 na Žižkově a na Jižním Městě od 10 do 16 hodin v místnosti JM 0112. Seznam kandidujících najdete zde. Hlasovat mohou také posluchači Fakulty financí a účetnictví (FFÚ) – ti vybírají svého zástupce do Akademického senátu VŠE. Seznam kandidátů najdete zde. Volí se v zasedací místnosti FFÚ v NB 104 od 9 do 15 hodin.

Chcete se naučit lépe vyjednávat, umět argumentovat a být schopen druhé přesvědčit? Přijďte se podívat na přednášku Cesty Úspěšných “Umění ovlivňování”, která se uskuteční v 19:30 v NB C. Přednášet bude Vít Prokůpek, vyjednavač a expert na psychologii ovlivňování. Na akci je potřeba se registrovat.

Úterý 10. října

O umělé inteligenci a robotice, její aplikaci a vlivu na business a pracovní pozice se dozvíte na přednášce “AI a robotika v praxi” Iva Gavendy ze společnosti Accenture. Zde působí již osm let a v posledních letech se zabývá praktickým využitím a implementací robotiky a umělé inteligence ve firmách. Součástí přednášky budou i ukázky použití AI a robotiky v praxi. Začíná se v 19:45 v RB 209.

Jak vyhledávat firemní data naučí seminář pořádaný CIKS. Koná se od 12:45 v místnosti SB 202. Cílem semináře je naučit studenty vyhledávat na příkladech konkrétních firem v licencovaných databázích. Informace určitě ocení zejména ti, co se pouští do psaní závěrečné práce.

Více o vztazích mezi Kanadou a Evropskou unií, se dozvíte na přednášce s diskuzí „Canada and the EU: Ever Closer Partners?“. Vystoupí zde jeho excelence Stéphane Dion, velvyslanec Kanady v Německu a zvláštní vyslanec Kanady při Evropské unii. Přednášku pořádá Katedra politologie Fakulty mezinárodních vztahů VŠE v místnosti SB 126 od 14:30.

Středa 11. října

Klub investorů pořádá akci na téma alternativní investice, o kterých bude mluvit John Vax ze společnosti Sirius Investments. Přednáška začíná v 19:45 v NB B.

Tvorbu a implementaci strategie banky přiblíží Igor Vida, generální ředitel společnosti Raiffeisenbank, na přednášce pořádané studentskou organizací Prague Banking Club. Akce se koná v posluchárně NB A od 18 hodin. 

Ve stejný den se na půdě VŠE objeví také guvernér ČNB Jiří Rusnok. Mluvit bude o aktulání měnové politice, měnovém kurzu české koruny či regulaci hypotéčního trhu. Přednášku s diskuzí pořádá Institute of Strategic Investments, začne se v 19:45. Místnost bude ještě upřesněna, informace o události sledujte zde.

Čtvrtek 12. října

Láká vás studium nebo práce v Německu, ale zatím jste slyšeli pouze o nabídkách Programu Erasmus+? Na přednášce “Do Německa na zkušenou”, která proběhne v místnosti RB 212 v 18 hodin, se dozvíte praktické informace týkající se nabídek studia, práce či dobrovolnictví v sousední zemi. O své zkušenosti se podělí také studenti, kteří podobný výjezd absolvovali. Další informace o projektu se dočtete zde.

Inspiraci můžete přijít načerpat i na přednášku Klubu cestovatelů VŠE.  Tentokrát vydáme na Island s Honzou Edlmanem. O tom, jak se taková výprava může stát cestou za poznáním sama sebe, se dozvíte v učebně NB A od 19:45.

Stejně tak jako minulý rok se Praha ukáže v jiném světle během Signal festivalu. Letos nabídne 22 instalací. Novinkou je jejich rozmístění do dvou tras – Vinohrady a Centrum. Povedou nejen kolem významných památek, ale také méně známými pražskými zákoutími. Pro ty, kteří ve čtvrtek festival navštívit nestihnou, bude Praha svítit uměleckými díly až do neděle 15. října.

Pátek 13. října

Kdo si chce poslední pracovní den oddychnout, může v 18:30 dorazit do NB 473. Studentský spolek 4FIS tu pořádá LAN Party. Stačí nainstalovat Counter strike 1.6. Nezapomeňte se ale včas registrovat, kapacita akce je pouze 30 osob.

Foto: archiv iList

Mohlo by tě zajímat: