Týdenní přehled akcí: Prozkoumejte svůj mozek anebo zajděte na fotbal

14. 3. 2022 | | Studentský život, Zprávy ze školy Fotbalista

Semestr se pomalu rozjíždí a stejně tak se rozjíždí akce na Vysoké škole ekonomické (VŠE). Jestli máte chuť ponořit se do hloubky mozku, vycestovat do Kostariky nebo si zařvat na fotbale, připravili jsme pro vás pár tipů.

Pondělí 14.3.

Na začátku týden proběhne festival pořádaný Akademií věd České republiky nazvaný Týden mozků. Festival sám o sobě přináší nejnovější objevy v neurovědě, které mají za cíl zvýšit obecné povědomí o výzkumech mozku. Nervová soustava je v dnešní době pod obrovským tlakem, to je možná jedním z důvodů, proč se festival těší takové popularitě o čemž vypovídá skutečnost, že se uskuteční již 23. ročník.  Festival můžete navštívit od 14. do 20. března. Celá akce probíhá v online prostředí, přednášky budou streamovány na facebookových stránkách akce a na YouTube Akademie věd. Pokud vás akce zaujala, více informací lze nalézt na webu festivalu.

V pondělí odpoledne můžete zavítat na kariérní workshop na téma: Curricullum Vitae and motivation letter, který se bude konat od 16:30 do 18:00 v online prostředí přes MS Teams. Zajímáte se o svoji kariéru, umíte naplno prodat své schopnosti a zkušenosti, chcete se naučit správně napsat životopis? Pak neváhejte, tato akce je pro vás. Nejenže si zlepšíte kariérní profil, ale procvičíte si i angličtinu, neboť setkání je realizované v angličtině. Workshop povede Tereza Valášková, kapacita je omezená na 50 účastníků, proto neváhejte a registrujte se na stránkách školy.

Úterý 15.3.

Všichni podnikatelé zbystřete! Zajímáte se o startupy, technologie nebo IT prostředí? Pak nesmíte minout setkání na půdě VŠE organizované Fakultou podnikohospodářskou. V úterý večer od 19:45 v RB 213 startuje přednáška s názvem Petr Janošík: Budování globálního startupu Smartlook a jak uspět v USA. Smartlook je český startup, který vyvíjí analytické nástroje, pomocí kterých sleduje chování uživatelů na webech. Momentálně se firma rozrostla do více než 77 zemí světa, nicméně plánuje prorazit hlavně na americkém trhu. To byla jen malá ochutnávka, jestli vám zachutnalo, tak přijďte a naživo vstřebejte tento malý americký sen. Z kapacitních důvodů je nutná registrace, registrovat se můžete na stránkách události.

Milovníci kryptoměn by měli nastražit uši, protože v úterý od 18:00 do 19:30 se koná přednáška, která nese název: NFT a Metaverse / podstata, technologie a marketing. Během přednášky se dozvíte, co je CryptoPunks, Somnium Space nebo Decentraland. Z důvodů přetrvávajících problému s covidem se akce koná přes live Facebook stream.

Vedení VŠE zve studenty, zaměstnance i širokou veřejnost k návštěvě akademického pléna, které proběhne v Likešově aule v čase od 16:15 do 17:45. V rámci pléna promluví dosluhující rektorka Hana Machková, jež se poohlédne za osmi lety ve vedení univerzity, a následně s projevem vystoupí i Petr Dvořák, budoucí rektor VŠE, který během svého projevu představí vize do následujících let. Závěrem rektorka předá ocenění „Pedagog roku“ vítězům na jednotlivých fakultách. Pomyslnou třešinkou na závěr je udělení pamětních medailí za rozvoj VŠE třem děkanům, a to děkanům Ladislavu Mejzlíkovi, Ivanu Novému a Zdeňkovi Chytilovi. Událost můžete sledovat na webu události.

Bohatý úterní program doplňuje událost pořádaná Fakultou mezinárodních vztahů (FMV), která se bude týkat exportních a investičních příležitostí v USA. Na akci se podílí Centrum asijských studií a Katedra mezinárodních ekonomických vztahů. Událost je plánována přes MS Teams s přístupovým kódem w49c0ec v časovém horizontu 18:00 až 19:30. Více informací naleznete na fakultním webu.

Středa 16.3.

Ve středu 16.3. od 18:00 v RB 211 se koná tradiční Absolventská středa na téma: „Vratné láhve, aneb ženeme cirkularitu do otáček“, kterou povede Ladislav Jelen, absolvent Fakulty managmentu (FM) a CSR & Community Manager ve společnosti Coca–Cola. Setkání je svou podstatou hybridní povahy, tudíž se můžete připojit online nebo přijít osobně. Po samotné akci si můžete dopřát menší posezení s rautem. Samotná přednáška bude trvat do 19:30. Kvůli omezené kapacitě místnosti je nutná registrace předem, kterou můžete provést zde.

Ve středu vám Martina Kačurová povypráví o Kostarice, o místním způsobu života, kultuře nebo středoamerické fauně a flóře. Na své si přijdou všichni cestovatelé, snílci a dobrodruhové. Setkání pořádá Klub cestovatelů VŠE v místnosti NB A od 19:45 do 21:15. Více informací o akci naleznete na facebookových stránkách.

Čtvrtek 17.3.

Ve čtvrtek, se na hřišti pražského klubu SK Střešovice uskuteční fotbalové utkání mezi VŠCHT a VŠE. Zápasem vstoupí fotbalový tým VŠE do druhého ročníku univerzitní ligy pořádané FAČR a bude se snažit zlepšit deváté místo z minulého ročníku. Tým VŠE se v aktuálním ročníku střetne mimo VŠCHT ještě s obhájci trofeje z UK a AAU v rámci skupiny B. Přijít podpořit naše kluky můžete od 13:45 na stadion SK Střešovice.

 

Mohlo by tě zajímat: