Týdenní přehled akcí: schůzky k zahraničním pobytům nebo hokejový zápas

26. 11. 2017 | | Studentský život, Zprávy ze školy Fanoušci

Konec měsíce přináší zájemcům o výměnné pobyty informační schůzky. V úterý hokejoví příznivci mohou přijít podpořit tým Engineers Prague, kteří vyzvou univerzitní tým z Bratislavy. Fanoušci se během zápasu mohou zahřát svařeným vínem. Ve středu proběhne tradiční International & Study Abroad Fair.  O víkendu Prahu ovládne vánoční atmosféra.

Pondělí 27. listopadu

Informační schůzka o studiu v zahraničí pro Fakultu informatiky a statistiky proběhne hned v pondělí. Setkání se bude týkat zejména semestrálních výměnných pobytů.  Zúčastnit mohou i ti, kteří studují na jiné fakultě. Pokud se o pobyt v zahraničí zajímáte, přijďte ve 14:30 do NB A. Přehled schůzek pro další fakulty, které ještě neproběhly, najdete zde.

Večer můžete navštívit workshop Projektové řízení ČMSS (Českomoravská stavební pojišťovna, pozn. red.) pořádaný Studentským spolkem 4FIS. Bude se týkat komunikačních nástrojů, které využijete při týmových projektech. O jaké nástroje jde, kdy a k čemu je využijete řekne posluchačům Lukáš Donát, který působí jako manažer projektového portfolia ve společnosti ČMSS.  Akce bude probíhat v SB 233 od 18 hodin.

Na téma: Jak lze pomocí her měnit firmy i svět bude přednášet Václav Lorenc, který založil poradenskou firmu BYZKIDS. Ta se zaměřuje na consulting, gamification a digital v České republice i na Slovensku. Kromě toho mapuje a udává trendy v oblastech jako jsou produktový design nebo mobilní aplikace. Pokud vás příběh této společnosti zajímá a chcete si poslechnou více, přijďte do NB B v 19:45.

Úterý 28. listopadu

Další informační schůzku o studiu v zahraničí lze navštívit od 16:15 v Likešově aule. Je určena především pro studenty Fakulty podnikohospodářské.

Středa 29. listopadu

O současné situaci na realitním trhu bude přednášet Evžen Korec, majitel developerské společnosti Ekospol a jeden z 60 nejbohatších Čechů podle časopisu Forbes. Korec bude mluvit bude o analýze realitního trhu a o jeho výrazném růstu v České republice a ve střední Evropě. Evžen Korec je vystudovaný molekulární biolog a genetik. Akce proběhne v 18 hodin v NB B. Přednášku pořádá Klub investorů.

Pro zájemce o studium v zahraničí přichystalo Oddělení zahraničních styků již tradiční International & Study Abroad Fair. Třetí ročník akce se uskuteční v atriu Rajské budovy od 10 hodin. Rady a odpovědi na vaše dotazy vám u informačních stánků poskytnou studenti Vysoké školy ekonomické, kteří v cizině již studovali, nebo přímo zahraniční studenti z jednotlivých partnerských univerzit.

O elektromobilitě nebo nutnosti transformace elektrické infrastruktury budou přednášet experti z firem ČEZ, Škoda Auto a EY na Energetické konferenci na téma „Výzvy masivního elektromobility“, která uzavře sérii přednášek Institutu energetické ekonomie. Program začíná v 18 hodin v NB A.

Pokud vás nezaujala večerní první přednáška, můžete si přijít poslechnout rozhovor se Simonou Kijonkovou, který povede Oldřich Neuberger, spoluzakladatel iCollege. Simona Kijonková je majitelskou společnosti Zásilkovna a je označována za první dámu českého e-commerce. V roce 2016 se dostala mezi padesát nejúspěšnějších podnikatelek v Česku. Akce začíná v 19.30 v NB B. Na akci je nutné se registrovat zde.

Fanoušky hokeje jistě potěší zpráva, že na Zimním stadionu Hvězda se bude konat zápas mezi Engineers Praha (hokejový tým Českého vysokého učení technického, Vysoké školy ekonomické a České zemědělské univerzity, pozn.red.) a Paneuropa Kings (slovenský tým Pan-European University, pozn. red.). V minulém zápase český tým vstřelil slovenskému zástupci Diplomats Pressburg deset branek a ve stejném duchu chce pokračovat i v tomto zápase. Pro fanoušky je připraveno svařené víno. Československé derby vypukne v 18:00.

Čtvrtek 30. listopadu

Do Indie plné kontrastů studenty vezme Zdeněk Štipl na přednášce Barvy jižní Indie v Náprstkově muzeu. Zajímají-li vás cizí kultury a cestování, nezapomeňte si do diáře poznamenat, že akce začíná v 18 hodin. Vstupné je třicet korun.

Jak se připravit na pohovor se dozví posluchači na dvouhodinovém workshopu Pohovorová nalejvárna, kterou pořádá Klub mladých manažerů. Kromě praktických rad a informací, jak ukázat své silné stránky nebo reagovat na určité typy otázek, si posluchači budou moct projít pohovorem nanečisto přímo s profesionálním náborářem, od kterého získají zpětnou vazbu. Kapacita je omezena, takže se musí zájemci předem registrovat posláním e-mailu na adresu: lukas@kmm.cz. Do předmětu je nutné uvést: „Workshop – CPL“ a poté připsat do zprávy své jméno a příjmení. Akce začíná v 16 hodin v SB 232.

Studentský klub obchodu a konkurenceschopnosti pořádá společenský večer Business Coctail, který se bude konat v Akademickém klubu od 18 hodin. Akci navštíví například Petr Bena, ředitel prodeje ve firmě Alza.cz. Studenti budou mít příležitost si promluvit o kariéře a byznysu s úspěšnými lidmi z praxe a získat cenné rady do profesního života.

Pátek 1. prosince

Na vánoční vlnu se můžete naladit na trzích v na Výstavišti v Holešovicích, které začínají od 10 hodin. Pokud jste zatím nesehnali žádné dárky pro svoje blízké, možná tu pro ně najdete inspiraci. Kromě toho na trzích lze zakoupit vánoční cukroví nebo punč. Čas máte až do neděle do 18 hodin. Výstava dárků a dekorací probíhá společně s hrnčířskými a řemeslnými trhy.

Sobota 2. prosince

O víkendu můžete zavítat také na tradiční vánoční trhy na Staroměstském a Václavském náměstí. Ty potrvají až do 6. ledna. Americký týdeník US News & World Report zařadil pražské trhy mezi deset nejhezčích na světě. Prodejní domky budou otevřeny každý den od 10 do 22 hodin, některé stánky s občerstvením dokonce až do půlnoci. Menší trhy můžete navštívit také na Náměstí Republiky, Tylově náměstí nebo na Náměstí Míru.

Mohlo by tě zajímat: