Týdenní přehled akcí: Zabruslete si na Letenské Pláni nebo nakupte pod stromeček od lokálních výrobců

28. 11. 2021 | | Studentský život, Zprávy ze školy valentýsnké bruslení

Pár dní stará vládní protiepidemická opatření sice udělala pořádání některých hromadných akcí čáru přes rozpočet. I tak pro vás ale máme pár tipů, jak si okořenit trávení volného během jedenáctého týdnu semestru. Čekají vás například možnosti dozvědět se něco o zajímavé aplikaci Placehunter či o víkendu nakoupit dárky pod stromeček na Vánočním Lemarketu. Kromě toho ale máme připraveno i mnoho dalšího, tak neváhejte a pusťte se do čtení.

Pondělí 29. listopadu

Každého studenta dříve či později čeká hledání práce. K tomu je velice užitečná sociální síť LinkedIn. S tvorbou profilu vám může pomoci online událost s názvem Osobní značka a profil na LinkedIn z pohledu personalisty a obchodníka. Začátek je naplánován na 17:00, streamovat se bude přes Facebook. Během 45 minut se dozvíte, jak si vytvořit kvalitní osobní profil či značku, abyste na potenciální zaměstnavatele udělali ten nejlepší možný první dojem.

Následující akce je zaměřená na studenty oboru Mezinárodní obchod. Garant programu Josef Taušer pořádá v posluchárně B Nové Budovy neformální setkání se studenty oboru, a to jak magisterského studia v 18:00, tak jejich kolegů z bakalářských ročníků v 19:00. Pokud tedy právě Mezinárodní obchod studujete, můžete toto setkání využít ke zjištění informací ohledně uplatnění se na trhu práce nebo k poskytnutí zpětné vazby ohledně vyučovaných předmětů a stylu výuky.

Úterý 30. listopadu

Už se vám někdy stalo, že jste měli chuť na nějaký výlet, ale nevěděli jste, kam vyrazit? Mobilní aplikace Placehunter pro vás má řešení! Stejnojmenná událost, kterou organizuje Klub studentů cestovního ruchu CUFR, má za úkol ve spolupráci s jejími tvůrci představit aplikaci a vysvětlit motivaci k jejímu vytvoření či jejich plány do budoucna. Pokud máte zájem se o aplikaci a o tom, co její udržení v chodu obnáší, dozvědět více, určitě dorazte do SB 308 19:45.

Středa 1. prosince

Poslední měsíc roku je pro mnohé, kromě oslavy vánočních svátků, také neodmyslitelně spojen s populární zimní kratochvílí – bruslením. A právě v první prosincový den se na Letenské Pláni otevírá největší ledová plocha v Praze. Kluziště disponující rovněž půjčovnou je otevřeno každý den od 9 do 21 hodin. Pro hladové krky jsou na místě k dispozici stánky s občerstvením. Aby toho nebylo málo, vstup je zdarma, což je skvělá zpráva jak pro všechny zaryté fanoušky tohoto zimního sportu, tak pro ty méně zkušené bruslaře.

Pokud byste pak měli náladu na nějaký ten dobrý skutek, můžete mezi 11. a 17. hodinou přinést dary do vánoční Sbírky pro azylové domy umístěné v Rajské budově VŠE. Uvítáno bude darování trvanlivých potravin, oblečení, spacích pytlů, dek či různých hygienických pomůcek. Událost je pořádána studenty magisterského programu CEMS.

Čtvrtek 2. prosince

Milovníci hudby si tento týden také přijdou na své. Městská část Praha 3, Šporcl Arts Agency a Vysoká škola ekonomická pořádají společně koncert Pavel Šporcl: Vánoce na modrých houslích, kde světoznámého houslistu doplní komorní orchestr Praga Camerata. Své umění předvede i host Zuzana Stirská & Fine Gospel Time. Těšit se můžete na unikátní program plný vánočních písní, koled či skladeb ve speciálních aranžích pro modré housle Pavla Šporcla. Detail akce a lístky v ceně 750 Kč naleznete zde, nebo v síti Ticketportal.

Pátek 3. prosince

Zájemci o umění a duchovno mohou navštívit výstavu Buddha ve Valdštejnské jízdárně. Možnost shlédnout sochařská, malířská i další díla buddhistického umění z období od 2. do 20. století budeme mít až do 24. dubna. Tento projekt také představí historický význam a šíření buddhismu a bude se také věnovat osobě jeho zakladatele, jímž byl Buddha Šákjamuni. Na místě je připraven i další program, otevřeno bude od 10:00 do 20:30 od středy do pátku, v úterý a o víkendu se zavírá už v 19 hodin.

Sobota 4. prosince

Pokud ještě ani v sobotu nebudete mít nakoupené vánoční dárky, určitě navštivte Vánoční Lemarket, jehož třináctý ročník se bude konat tento víkend v hale 13 v Pražské tržnici. Lokální prodejci tam budou nabízet všemožné šperky, dekorace, módu, kosmetiku nebo dokonce i doplňky do bytu. Vstup na akci stojí 150 Kč. Seznam všech tvůrců a vstupenky k zakoupení najdete na webu události.

Foto: Praha sportovní

Mohlo by tě zajímat: