Vánoce se blíží, přehled akcí na druhý prosincový týden je tu.

8. 12. 2019 | | Studentský život vanoce plakat

Nechce se tomu věřit, ale před námi je už poslední týden zimního semestru. Mnohé posluchače Vysoké školy ekonomické v Praze (VŠE) tedy čeká i několik závěrečných testů. I tento týden pro vás iList nachystal přehled několika akcí, které přinesou chvíle odpočinku a možná vás naučí i něco nového.

Pondělí 9.12.

Hned jak dorazí poslední číslo tohoto semestru, vyrazí naši prodejci mezi menzy na Žižkově, kde rozbalí svůj prodejní stánek.  Na stejném místě bude celý týden probíhat každoroční Vánoční inženýrská sbírka hraček pro DRS Zvonek a Klokánek. Děti můžete podpořit malým dárkem pod stromeček, donést můžete i třeba lístky na MHD, kancelářské potřeby, toaletní papír nebo cokoliv vás napadne. Na konci se můžete těšit na Vánoční utkání na Hvězdě.

Vzděláváním začneme hned z počátku týdne.  V pondělí od 19:45 v RB 101 koná přednáška Penta: Proč mají nemovitosti místo v našem portfoliu?“ kde vám Marek Dospiva, spoluzakladatel firmy Penta Investments a zároveň osmý nejbohatší Čech vysvětlí, kam se vyplatí investovat.

Pokud jste studenty nebo jen fanoušky consultingu, nezmeškejte otevřenou diskuzi  PwC Consulting Meetup s odborníky v oblasti poradenství či auditu Pavlem Svozilem, Danielem Smolou, Marcelem Slezákem a Tomášem Krejčím. Čeká vás i menší občerstvení. Akce se koná v 18:00 v PwC Experience Centru.

Úterý 10.12.

Přijďte si zpříjemnit předvánoční čas na Benefiční koncert Hraní pro Hraní, z jehož výtěžku budou podpořeny děti v nouzi. Do diáře si poznamenejte: 19:00 Malostranské náměstí 2/25 Aula MFF UK.

Hudbou pro úterek ještě nekončíme, od 19:30 se totiž chystá hudební kvíz na fakultě Managementu organizovaný spolkem Events4Students. Nebude to nic těžkého, budete v týmu hádat písničky a jejich interprety, a čekají vás i odměny. Odkaz na Facebookovou událost najdete zde. Pozor, je nutné se přihlásit!

Určitě se stavte na přednášku o moderní PR komunikaci Alžběty Fridrichové, po které bude následovat diskuze se známým českým influencerem Karlem Kovářem (Kovym) o výhodách a nevýhodách spolupráce s influencery. Místo konání je RB 209 v čase 18:00 – 20:00. Na přednášku je třeba se registrovat.

Středa 11.12.

Agile ve Vodafonu je název odborné přednášky konaná v rámci projektu Absolventská středa. Dozvíte se v ní, co znamenají metody Agile, Waterfall a další. Nezapomeňte se registrovat a přijďte do RB211 v 18:00 hodin.

Čtvrtek 12.12.

A je tu opět Czech Design Week. Těšit se můžete na workshopy nebo přednášky s českými i zahraničními designéry. Místo konání je Kongresové centrum v Praze, kde akce odstartuje v 10:00 a bude pokračovat až do 15. prosince.  Událost letos slaví 30 let svobody a daruje zdarma vstup pro studenty. Odkaz na kompletní program zde.

Městská knihovna si tentokrát připravila zajímavou přednášku od Ondřeje Landy o Japonsku. Dozvíte se o této zemi mnohem více než z obyčejného průvodce, a navíc z první ruky. Vstup je zdarma. Neváhejte a navštivte v 17:00 pobočku knihovny na Stodůlkách.

Pátek 13.12.

V pátek je poslední den jako studenti můžete využít služby Podnikatelské poradny, a to zdarma.  Jak začít podnikat nebo i vyřešit nějaký stávající problém vám pomůže vyučující z katedry podnikání Michal Andera nebo odpovídající vyučující či externisté. Pro přihlášení stačí pouze vyplnit formulář na webu poradny.

Mohlo by tě zajímat: