Veletrh „Šance“ a Den s VŠE

11. 11. 2008 | | Zprávy ze školy

Listopad přinese dvě akce pořádané Rozvojovým a poradenským centrem (RPC). Veletrh pracovních příležitostí Šance umožní navázat kontakt s určitou firmou. Den s VŠE představuje setkání bývalých studentů.

Listopad přinese dvě akce pořádané Rozvojovým a poradenským centrem (RPC). Veletrh pracovních příležitostí Šance umožní navázat kontakt s určitou firmou. Den s VŠE představuje setkání bývalých studentů.

Veletrh Šance je akcí, jejímž cílem je zprostředkovat osobní kontakt mezi studenty VŠE a zástupci jednotlivých firem. Koná se ve dnech 11. a 12. listopadu v Rajské budově, kde má každá společnost možnost se prezentovat a přilákat tak potenciální budoucí zaměstnance. Veletrh je přístupný pro všechny, neplatí se žádné vstupné. Zájemci z řad studentů či absolventů se mohou zaregistrovat, čímž zvýší svou šanci na získání nabídky, neboť při registraci mohou uvést své požadavky či dovednosti.

Dny Šance se pořádají dvakrát ročně již od roku 2003 a za tu dobu se výrazně rozšířilo množství účastnících se firem. Na letošním podzimním veletrhu se jich představí zhruba sedmdesát. Nezvyšuje se však jen počet, ale i rozmanitost zastoupených oborů, kompletní seznam je k nalezení na stránkách RPC (rpc.vse.cz).

Otázku, zda Šance skutečně přináší studentům kýžené uplatnění, nelze podle koordinátorky veletrhu Terezy Francové jednoznačně zodpovědět. „My vidíme přínos akce i v jiných ohledech. Studenti získávají přehled o možnostech uplatnění a mohou tak lépe formulovat své cíle do budoucna,“ vysvětluje Francová. Kromě stále se zvyšující nabídky brigád je toto dalším z důvodů, proč je veletrh vhodný i pro studenty nižších ročníků.

Setkání bývalých posluchačů
Za účelem setkání absolventů se pořádá Den s VŠE. V sobotu 22. listopadu 2008 se bude konat druhý ročník této společenské akce, kde se bývalí studenti mohou sejít se spolužáky, navázat nové kontakty a zjistit, co se ve škole změnilo. Lákadlem je bohatý program, který zahrnuje například vystoupení skupiny Olympic nebo různých školních spolků.

Loňský ročník slavil úspěch, zúčastnilo se jej asi 550 lidí, a to přimělo pořadatele k pokračování rozvíjející se tradice setkávání absolventů. Letos se očekává vyšší návštěvnost, jak věří paní Hana Lorencová, koordinátorka projektu.

Mohlo by tě zajímat: