Veletrh Šance: tři dny, přes sto firem a nálepky podle oboru

8. 3. 2017 | | Zprávy ze školy šance

Příští týden v Rajské budově (RB) obět vyrostou stánky firem, které budou na své stáže a pracovní pozice lákat studenty Vysoké školy ekonomické. Jarní ročník veletrhu pracovních příležitostí Šance přinese hned několik novinek. Rozvojové a poradenské centrum (RPC), organizátor akce, slibuje hlavně lepší orientaci nejen pro studenty při hledání praxe, ale i pro headhuntery.

Největší novinkou je prodloužení samotného veletrhu – ze dvou na tři dny. Od úterý 14. března až do čtvrtka 16. března se tak v atriu RB vystřídá přes sto společností. „Veletrh jsme rozšířili hlavně z důvodu velkého zájmu firem,“ říká koordinátorka Šance Dana Berková. Ve zmíněných třech dnech navíc nebude žádná z nich prezentovat dvakrát. „Doporučuji proto studentům přijít opakovaně,“ dodává Berková. Chybět nebudou ani neziskové organizace jako například Člověk v tísni.

Další inovací jarní Šance je označení všech vystavujících podle oboru, ve kterém daná firma působí. Rozvojové a poradenské centrum doufá, že tak pomůže návštěvníkům v lepší orientaci mezi firmami.

Student nebo absolvent? Odhalí vás samolepky

Zájemci si rovněž u vstupu na Šanci mohou vyzvednout dvě samolepky, podle kterých může i vystavující zjistit, s kým mluví a jaké zaměstnání dotyčný hledá. Jedna ze samolepek ukáže, zda je uchazeč studentem bakalářského nebo magisterského studia či už je absolventem. Druhá pak firmám odhalí, zda zájemce hledá práci na částečný úvazek nebo full-time.

V rámci veletrhu mohou studenti navštívit i doprovodné aktivity jako koučink, konzultace podnikatelského záměru nebo konzultace životopisu a profilu LinkedIn. Nejnovější informace RPC postupně zveřejňuje na svém Facebookovém profilu. Prostor pro svou propagaci dostane i několik studentských spolků působících na VŠE. Ty najdete v prvním patře RB ve čtvrtek u skleněných stolků.

Více informací o doprovodných aktivitách a plánku naleznete na stráknách veletrhu Šance. Přehled vystavujících firem najdete zde. Hledání si můžete usnadnit zaškrnutím oboru, o který máte zájem.

Mohlo by tě zajímat: