Vítěz startupu VŠE dostane vysokou finanční odměnu

10. 12. 2021 | | Zprávy ze školy Startup VŠE

V úterý 14. prosince 2021 dojde k vyhlášení vítěze v soutěži Startup VŠE. Původně se vyhlášení mělo konat v reprezentativním sále České spořitelny, nicméně z důvodu stále se zhoršující epidemiologické situace nakonec proběhne online.

Soutěž, která se vyhlašuje vždy na konci každého semestru, se rámci celé Vysoké školy ekonomické (VŠE) koná po třetí. „Navazuje ale na tradici vedlejší specializace Podnikání – startupy a inovace, ve které studenti na konci soutěží o nejlepší podnikatelský záměr,“ dodává jeden z organizátorů soutěže Michal Andera. „Studentské týmy nejčastěji přihlašují digitální služby, ale nechybí i fyzické výrobky,“ dodává Andera.

Tento semestr o místo vítěze bude ve finálním kole bojovat celkem 23 studentských nápadů, počet zapojených projektů se nijak výrazně neliší od předchozích semestrů. „V organizačním týmu věříme, že s rostoucím povědomím o soutěži poroste i zájem studentů o účast,“ doplňuje Andera.

Ve finálním kole má každý tým za úkol krátce odprezentovat svůj nápad. Při výběru vítězného projektu dochází k živé diskuzi. Důležitou roli hrají i pozvaní investoři, kteří se výrazně podílejí na výsledném rozhodování. „Pro ně je nejčastěji důležitá velikost obchodní příležitosti, inovativnost nápadu a jeho realizovatelnost. Pečlivě se také dívají na složení týmu a jeho předpoklady pro úspěšné budování startupu,“ informuje Andera.

Vítězný tým kromě dobrého pocitu z výhry a titulu Startup VŠE získá také 40 tisíc korun. Tým dále může automaticky postoupit do akcelerátoru VŠE xPORT, který zajišťuje potenciálnímu startupu podporu od zkušenějšího týmu.

Foto: Startup VŠE

Mohlo by tě zajímat: