VŠE po šesti letech aspiruje na výhru v Majálesu. Pomůže Královská debata?

17. 4. 2018 | | Názory, Studentský život 29314283_10211790783394058_1991617021380395008_o

Tento článek napsal kandidát na Krále Majálesu za VŠE Lukáš Hulínský.

Ahoj studenti!

Na Majálesu se nám letos podařil úžasný start. Vedeme jak v bodování disciplín, tak i v online hlasování na webu. Máme velmi reálnou šanci vyhrát majálesový boj, což je skvělá zpráva!

Majáles u nás na univerzitě tolik nefrčí, to víme všichni, na druhou stranu si ale také všichni stěžujeme, že je univerzitní prostředí anonymní, neumíme se nadchnout pro společnou věc a zkrátka chybí ten „duch školy.“ S tímto faktem jsme se letos s týmem nadšených studentů pustili do boje o titul Krále a Královny Majálesu a rádi bychom zapojili vás všechny.

Málokdo ví, že Majáles není jen festival na závěr dubna, ale jde o celý měsíc, kdy se pražské univerzity scházejí a v přátelském a férovém boji spolu soupeří v několika disciplínách. Vše doprovází i program pro podporovatele a vytváří se tak skvělá studentská atmosféra.

Letos se nás sešla skvělá banda studentů a řekli jsme si, že univerzitu nadchneme právě pro tu společnou věc. A hned v úvodu měsíce se sešlo několik desítek studentů na první disciplíně. Společně jsme to pak táhli až do večera. Následovala akce ChillChurchill před VŠE, kde se počet zapojených studentů znásobil a společná myšlenka pojící studenty VŠE je na světě.

A co nás čeká dál?

Královská debata králů a královen všech univerzit 18.4. od 19 hodin v NTK (Národní technická knihovna v Dejvicích), kde je důležitá i podpora studentů. Na debatu ihned navazuje volný program, který pojede celý večer. Více v události.

A v den závěrečného festivalu je slavný Majálesový průvod, kdy se sejdou stovky studentů ve Vodičkově ulici a společně za velkého rozruchu míří na Letňany.

Dorazte na obě akce, jde o skvělé příležitosti, jak si zpestřit studium, studentský život a poznat skvělé lidi. Naše univerzita je brána za příliš individuální, pojďme to změnit!

Těšíme se na Vás!

Kandidát na krále Majálesu Lukáš Hulínský

Mohlo by tě zajímat: