VŠEStudent skončil, přesouvá se na Primát.cz

24. 1. 2019 | | Zprávy ze školy vsestudent

Ke konci minulého roku VŠEStudent oznámil přechod na portál Primát.cz. Primát vlastní VŠEStudenta téměř dva roky. Hlavním důvodem migrace byly odlišné technologie a nutnost implementovat změny kvůli ochraně osobních údajů (GDPR), jak uvedl pro iList jeden z původních autorů VŠEStudenta.

K předání projektu došlo kvůli tomu, že se mu původní tým nemohl aktivně věnovat a vyvíjet ho. „VŠEStudent byl vyvíjen v průběhu studia a oproti jiným projektům se ho podařilo předat někomu, kdo se dané oblasti věnuje dlouhodobě. Nicméně technologicky je portál postaven na jiných technologiích a vzhledem k GDPR by jej nemohl Primát kvalitně provozovat. A tak ukončení a investice do převodu určitých dat je logický krok,“ objasňuje situaci autor VŠEStudenta.

Primát uživatelům stále nabízí možnost převést si účet i materiály na nový portál. Funkce, které byly pro VŠEStudenta typické, slibuje doprogramovat. „Veškeré funkce, na které byli uživatelé zvyklí, Primát buď již nabízí, nebo je v nejkratším možném termínu doprogramujeme. Navíc mohou sdílet své materiály a zkušenosti se studenty ostatních vysokých škol.“

Po měsíci se na ekonomce objevil nový portál

Krátce po ukončení VŠEStudenta na ekonomce vznikl nový projekt Studolog.cz, který si položil stejný cíl jako jeho předchůdce. V současné době nabízí funkce jako je tester, materiály ke stažení a hodnocení učitelů a předmětů. Studolog ale není jediný, připravují se i další projekty s podobnými funkcemi.

Někteří studenti ale poukazují na fakt rostoucí konkurence Facebooku jako místa pro sdílení materiálů a zkušeností ze zkoušek. „Na osmdesát procent věcí je FB skupina a na ten zbytek Borec stačí. Nevím, dle mě zbytečnost,“ vyjádřil se k novým portálům jeden z posluchačů.

Mohlo by tě zajímat: