Vychází nové číslo iListu – hlavním tématem jsou inovace

22. 10. 2018 | | Zprávy ze školy promo

První průběžné testy se blíží a s nimi přicházejí i probdělé noci a spousta stresu. Hektické podzimní období si můžete zpříjemnit u nového čísla iListu. Hlavním tématem budou tentokrát inovace. Dozvíte se ale také na příklad, ze které fakulty se nejvíc vyhazovalo od státnic.

V hlavním rozhovoru jsme vyzpovídali Sentu Čermákovu, ředitelku inovací ve firmě Deloitte, která učí na anglickém programu CEMS. Tématem byla například létající a samořídící auta a využití dronů v blízké budoucnosti. Tato manažerka pořádá se svým týmem haloweenskou akci, kde tiskne strašidla na 3D tiskárnách.

Až z Číny nám poslal svojí reportáž student Fakulty mezinárodních vztahů Jan Veselý. Kromě osmi tipů, jak si usnadnit pobyt v zemi rozsypaného čaje, se podělil i o to, jak komunikuje s učiteli přes sociální sítě a jak si kupuje na trhu žáby na špejli platbou přes aplikaci.

Finalista mistrovství Evropy v Berlíně na 800 m a student Fakulty informatiky a statistiky Lukáš Hodboď už se připravuje na další sezónu. V exkluzivním rozhovoru pro iList přiznal, čeho se po závodu nejvíce bál a jak se musí na závod připravovat. Tento úspěch mu pomohl najít si manažera, který ho bude v příští sezoně zastupovat.

Alexa, Siriri nebo Google assistant.. proč mají hlasové asistentky z nastavení hlavně ženské hlasy? Nad tímto genderovým tématem se zamýšlí naše redaktorka Klára ve svém komentáři, který kousavě přibližuje problém s údajným stereotypováním žen coby asistentek a sekretářek.

Nový iList si můžete koupit od pondělí 22.10. v prostoru mezi menzami v Italské budově a ve vestibulu Jižního Města. Najdete nás ale i v menzách, Café baru Deštník a Antiku. Elektronická verze bude dostupná také na Alza Media.

Mohlo by tě zajímat: