Vychází nové číslo iListu. Tentokrát vás vezme do zákulisí Evropské unie

12. 12. 2022 | | Studentský život, Zprávy ze školy eu

Už toto úterý na vás bude čekat poslední tištěné vydání iListu za tento semestr. K příležitosti končícího českého předsednictví v Evropské unii (EU) není hlavním tématem nic jiného než právě EU, a to ze všech možných úhlů.

Lavinu zajímavých článků otevírá rozhovor s bývalou eurokomisařkou a nynější místopředsedkyní Evropské komise (EK) pro hodnoty a transparentnost Věrou Jourovou. Naše redaktorka se jí ptala například na vliv sankcí vůči Rusku ve spojení s výše zmíněnou funkcí nebo jaká konkrétní opatření EK plánuje zavést v rámci snahy o rozbíjení sociálních bublin na sociálních sítí.

Na samotné české předsednictví v EU se zaměřuje několik článků. Dozvíte se, jaké je to být na stáži v rámci českého předsednictví a jeho zákulisí vám představí dva zúčastnění studenti.

Další článek pokrývá vztah Čechů k EU a otevře se i téma zavedení eura v České republice. Mimo jiné v čísle najdete i tipy na předměty o EU, které si v rámci studia na Vysoké škole ekonomické (VŠE) můžete zapsat. Okrajově se dotýkáme i Erasmu.

Na odlehčení vám nabízíme reportáž z Interrailu, kde naše redaktorka šestnáct dní cestovala vlakem po zemích EU. Množství zmíněných tequila shotů vás po přečtení reportáže naladí až do Silvestra.

iList budeme i tentokrát rozdávat za dobrovolný příspěvek. Neváhejte si pro něj přijít do Italské budovy nebo do areálu VŠE na Jižním městě. Pokud je Vaší oblíbenou součástí našeho čísla křížovka, tu najdete pouze v elektronickém vydání na e-shopu Alza.cz.

Zdroj obrázku: unsplash.com

Mohlo by tě zajímat: