Vychází nový iList. Najdete v něm rozhovor s novým rektorem i velký speciál o bydlení

13. 12. 2021 | | Zprávy ze školy Pokoj, grafika

Zatímco třináctý týden výuky je pevně spojen se stresem ze závalu závěrečných testů a blížícího se zkouškového, závěr semestru s sebou přece jen pravidelně přináší i něco příjemného. Máme na mysli nové číslo iListu, které si celý týden budete mít příležitost koupit mezi menzami na Žižkově, v atriu na Jižním městě a v elektronické podobě na Alze. Tištěná podoba vás vyjde na 25 korun, ta elektronická ještě o deset korun levněji.

A o čem se v nejnovějším iListu dočtete? Začneme od začátku. Věděli jste třeba, že na ekonomce vzniká nový program zaměřený na sportovní diplomacii?

Pokud jste četli minulé číslo (a my věříme, že ano), víte, že Vysoká škola ekonomická zaznamená v dubnu příštího roku změnu na té nejvyšší pozici, funkci rektora. Současnou dosluhující rektorku Hanu Machkovou vystřídá Petr Dvořák a vy máte exkluzivní šanci si přečíst o tom, co ho ve funkci čeká, jaké změny studentům přinese nebo jaké byly jeho začátky jako učitele na ekonomce. Rozhovor najdete na stranách 8 až 11.

Hned za rozhovorem vás už čeká hlavní téma čísla, kterým je bydlení a všechno, co se ho týká. To znamená, že se můžete těšit na průvodce tím, jak získat hypotéku, článek o tom, jak Praha plánuje řešit bytovou krizi, i několik textů o kolejích a studentském bydlení. Na své si přijdou i ti, kteří mají ještě k pořizování vlastního bydlení daleko. Poradíme vám třeba to, jak si uklidit podle vašeho osobnostního typu, které pokojovky nezabijete, ani kdybyste chtěli, i to, jak si zútulnit pokoj, ať už je na koleji, v bytě, nebo u rodičů. A čeká na vás i historické okénko toho, jak vypadaly koleje Vysoké školy ekonomické v minulém století.

Na závěr nechybí ani křížovka o hodnotné ceny.

Takže není na co čekat. Dejte nám vědět, jak se vám časopis líbil na e-mail redakce@ilist.cz nebo nás označte na Instagramu, kde nás najdete jako @studentsky_list.

Mohlo by tě zajímat: