Vyjeďte na Balkán díky výhře na studentské konferenci

15. 4. 2016 | | Studentský život konference balkán

Zajímá vás dění na Balkánském poloostrově? Pokud jste studentem vysoké školy, nenechte si ujít příležitost zúčastnit se desátého ročníku studentské konference Rady pro mezinárodní vztahy s názvem „O Balkánu“, která je pořádána pod záštitou předsedy zahraničního výboru Senátu Parlamentu České republiky. Konference se uskuteční 30. května 2016 od desíti v prostorách Senátu.

Studenti vysokých škol mají na konferenci možnost vystoupit s  s vlastním odborným příspěvkem na jakékoliv téma, které se týká balkánských zemí (například kultury, politické a ekonomické situace, důležitých historických momentů). Nejkvalitnější, nejzajímavější a zároveň odborně nejhodnotnější práce získá cenu ve výši 15 tisíc korun. Tato finanční odměna je určena na náhradu nákladů spojených se studijní cestou do některé z balkánských zemí. O průběhu této cesty je pak nutné napsat zprávu.

rmv

Porota s vítězkou minulého ročníku

Rozsah písemné práce není omezen, samotné vystoupení na konferenci by však mělo zaujímat zhruba deset minut, přičemž po skončení každé prezentace proběhne pětminutová diskuse.

Práce jsou hodnoceny odbornou porotou, která bude jednotlivé příspěvky posuzovat během konference. V minulém roce zasedal mezi porotci mimo jiné Zdeněk Matějka, vyučující na VŠE nebo Paskal Stojčeski – velvyslanec Makedonské republiky v ČR. Je doporučeno zaslat přispěvky do 23. května, aby měla porota čas na jejich prostudování. Pokud už teď uvažujete o účasti, nahlaste se do 13. května na e-mailové adrese radapromezinarodnivztahy@gmail.com a uveďte stručnou anotaci svého příspěvku.

Konference se můžete zúčastnit též jako hosté. Určitě vám bude dán prostor pro diskuzi nebo jen pro poslech zajímavých příspěvků.

ČTĚTE TAKÉ:

 

Mohlo by tě zajímat: