Vzhůru ke světlým zítřkům

27. 3. 2002 | | Názory, Studentský život

Tak se nám povedl další krok. Další krok na cestě ke světlým zítřkům školy. Krok k potlačení anonymity studentů a k rozvoji studentských aktivit na VŠE. Pochmurné nebe plné nejasností, zmatků a fám kolem studentských aktivit se protrhlo a ejhle – jsou tu Pravidla pro pořádání studentských akcí na VŠE.

Tak se nám povedl další krok. Další krok na cestě ke světlým zítřkům školy. Krok k potlačení anonymity studentů (těch, kteří ji potlačit chtějí) a k rozvoji studentských aktivit na VŠE. Pochmurné nebe plné nejasností, zmatků a fám kolem studentských aktivit se protrhlo a ejhle – jsou tu Pravidla pro pořádání studentských akcí na VŠE.

U kolíbky jim stály tři sudičky. Vedení školy v čele s paní rektorkou, právní referát a studenti (studenti organizátoři, studenti senátoři a studenti, kteří přišli na snídani s rektorkou, věnovanou studentským aktivitám). Každá sudička měla k pravidlům své připomínky, výhrady, komentáře. Dvakrát se pravidla projednávala ve vedení, návštěvy na právním referátu a e-maily od studentů snad ani nespočítám. Debatovali o nich organizátoři i senátoři. Pravidlům byla věnována snídaně 13. února a věřte, že nad obloženými chleby a koblihami se debatuje obzvlášť příjemně. Všechny tři sudičky se nakonec shodly a vy se na nb.vse.cz/studentt/pravidla.htm můžete mrknout, jak to dopadlo.

Jsem opravdu ráda, že se studentský návrh podařilo dotáhnout až do konce. Cestička pro ty, kteří by chtěli nějakou tu studentskou aktivitku uspořádat, je prošlápnutá. Teď už je to na vás, milí studenti, jestli nových pravidel využijete.

Mohlo by tě zajímat: