Začal semestr a vy se v nové škole ztrácíte? Stáhněte si speciální číslo pro prváky

19. 9. 2019 | | Prvácké číslo, Studentský život, Zprávy ze školy Terminy, prvácké číslo

Milí prváci, vítejte na ekonomce! Semestr začal a vy nyní tápete v nástrahách školního systému? Nepanikařte! Tým redaktorů iListu pro vás připravil speciální prvácké číslo. Pro osvěžení znalostí si ho mohou ale klidně prolistovat i studenti vyšších ročníků.

Vydání prváckého čísla podpořila Česká spořitelna a vedení Vysoké školy ekonomické (VŠE).

Na ekonomce máme nejvíce studentských spolků

Na VŠE působí přes čtyřicet studentských spolků, což nás řadí na první místo mezi pražskými vysokými školami. Existuje tedy nespočet možností, kde uplatnit svoje znalosti a rozvinout své dovednosti. Naše studentská organizace se jmenuje iList a na škole letošním rokem působíme již 20 let. Dvakrát za semestr vydáváme stejnojmenný časopis, kde čtenáře informujeme o nejdůležitějších celoškolských událostech, novinkách na fakultách nebo sportovních a kulturních událostech. Přinášíme také rozhovory s úspěšnými podnikateli, absolventy, studenty, ale i s našimi vyučujícími nebo vedením školy.

První číslo v tomto semestru vyjde 29. října a lze ho zakoupit na stálých prodejních místech na Žižkově (kavárna Deštník, a menza Italská). Pokud preferujete osobní setkání a chtěli byste se seznámit s našimi redaktory, během prodejů (tedy od 29. 10.) si od nich můžete číslo koupit (a třeba si s nimi i popovídat). Na Žižkově prodáváme mezi menzami v budově Italská a na Jižním Městě u vrátnice vždy celý den od 9 do 18 hodin. Zakoupit ho můžete i online na Alza media (dříve Publero), kde najdete i starší čísla.

Baví tě psát, fotit, malovat, grafický design nebo se chceš naučit, jak v praxi funguje marketing, propagace, distribuce nebo účetnictví? Neváhej a přijď se podívat na jednu z našich týdenních schůzek, které se konají každé úterý od 19:45 v SB227. Nestíháte na schůzku dorazit, ale rádi byste se zapojili? Nejsnazší je nám napsat na e-mail na adresu redakce@ilist.cz (jelikož jsme také studenti, jen o pár let starší, vykat nám ještě nemusíte).

Samozřejmě takových informací, které proudí ve všech školních systémech a temně hučí v chodbách ekonomky je víc, než které se vejdou na stránky jak prváckého, tak i semestrálních čísel. Proto další zajímavé články a tipy najdete na našem webu www.ilist.cz. Každý den přidáváme nové příspěvky nejen ze školního prostředí, ale třeba i ze světa byznysu, sportu nebo akcí v matičce Praze. Pokud chcete byt upozorněni, když vyjde článek, ke dvacátým narozeninám jsme si nadělili aplikaci.

Nezapomeňte nás sledovat naFacebooku a Instagramu. Najdete nás však pod rafinovaným názvem Studentský list.

Mohlo by tě zajímat: