Začalo přihlašování na Krále a Miss pražského Majálesu

10. 1. 2017 | | Studentský život Majáles

Mráz v posledních dnech zuřivě klepe na okno a zarývá se pod kůži, nejsnadnější obranou je proto začít snít o slunném létě. Rok se s rokem sešel, do parlamentních voleb je sice ještě daleko, ale už se otevřela jiná kandidátka – ta na krále Vysoké školy ekonomické (VŠE) a potažmo budoucího Krále Majálesu 2017.

Přihlásit se je jednoduché – stačí napsat vaše jméno, příjmení, fakultu, obor a ročník studia a spolu s fotkou a telefonním číslem poslat na e-mail kral@studentiprovse.cz. Podmínkou ale je, aby budoucímu králi bylo méně jak 26 let – a samozřejmě studium na vysoké škole, za kterou chce student kandidovat. Přihlášky lze posílat do 10. února.

Vysokoškolský kandidát se pak vybere ze tří finalistů na Královské párty 21. února v El Mágicu. Stejná pravidla přihlašování a volby platí i pro Miss. Šanci na odměnu mají i ti, co se sami na krále přihlásit nechtějí, ale znají někoho, kdo by se na tuto roli hodil. Toho, kdo přihlásí vítězného kandidáta v rámci univerzity, odmění pořadatelé lístkem na pražský Majáles.

Myslíte si, že jste tím, nebo znáte někoho, kdo nastoupí na pódium před tisíce studentů na Majálesu jako loňský kandidát Tommy? VŠE je možné a možná proto letos klíč od Magistrátu dostane z rukou primátorky Prahy právě student z ekonomky.

Vstupenky koupíte levněji už jen týden

Do 22. ledna se lupeny na festival prodávají za 385 korun. O den později se cena zvyšuje už na 420 korun. Za tuto cenu budou až do 17. dubna na prodejních místech v Kantýně Deštník, Kavárně v Rajské budově a Večerce Vltava. Kromě toho je lze zakoupit i na facebookové stránce VŠE na Majáles.

Pražský Majáles se stejně jako ten loňský uskuteční v Letňanském areálu. Předposlední dubnový den ožije jindy tichá část Prahy studentským životem. Jako hlavní kapela se letos představí Marpo a TroubleGang, těšit se ale návštěvníci mohou i na Tomáše Kluse a kapely Horkýže Slíže, Mandrage, Sto Zvířat, Rybičky 48, UDG nebo slovenské  No Name.

Foto: Kristina Tůmová

Mohlo by tě zajímat: